Finland

Yhdistetty | Kilpakumppanit hiihdättivät Eero Hirvoselta jalat alta: ”Tein vähän liikaa hommia”

Yhdistetyn urheilija sijoittui parhaana suomalaisena 15:nneksi.

Eero Hirvonen (kesk.) sijoittui parhaana suomalaisena 15:nneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Rukalla. Hän pääsi mäkiosuuden jälkeen matkaan numerolla 18. Kuva:  Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ruka

Suomen Eero Hirvonen ei peitellyt pettymystään Kuusamon Rukalla lauantaina hiihdetyn yhdistetyn maailmancupin kilpailun jälkeen.

Suurmäessä 18:nneksi hypänneen Hirvosen yritys tavoittaa kymmenen parhaan joukko päättyi hyytymiseen ja 15. sijaan kymmenen kilometrin hiihdon päätteeksi.

”Tein vähän liikaa hommia kahdella ensimmäisellä kierroksella, mutta ei siinä ryhmässä kenelläkään muulla ollut menohaluja.”

Letkaa vetänyt Hirvonen ei pystynyt toistamaan edes perjantain 12. sijaansa.

”Kolmannella kierroksella herrat iskivät hirvittävän kirin päälle. Minulta huonoa taktista pelinlukua”, Hirvonen harmitteli.

Hän oli tyytyväinen siihen, että sai kahtena peräkkäisenä päivänä tasapainoiset suoritukset mäkiosuudella. Lauantaina mittamiehet löysivät jäljen alastulorinteestä 127 metrin kohdalta.

Perjantain viiden kilometrin kilpailua Hirvonen piti avaavana harjoituksena, mutta vaikutukset näkyivät hyvässä ja pahassa.

”Se oli vasta kauden ensimmäinen kilpailu, ja meni yllättävän syvälle”, hän myönsi edellispäivän tuntuneen kehossa.

Ilkka Herola tiesi lähtökohdat jo valmiiksi vaikeiksi, kun Rukan suurmäki on kymmenen vuoden yrityksistä huolimatta edelleen kesyttämättä. Hän nousi 21:nneksi.

”Täällä voi olla tyytyväinen tällaiseenkin tulokseen.”

Sunnuntaina hiihdetään kymppi yhteislähtönä ja sitten hypätään.

”Mielenkiintoinen kilpailumuoto, mutta tämä on väärä paikka sellaiselle kilpailulle. Rata on vaarallinen ja ahdas 50 hengen porukalle.”

Leevi Mutrukin haluaa välttää kolarit.

”Fiksumpaa olisi hiihdättää väliaikalähdöllä. Saattaa paikat vähän kolista, kun koko sirkus ryntää samaan aikaan ladulle.”

Mutru onnistui mäessä 128-metrisellään, lähti ladulle 23:ntena ja oli lopulta 27:s.

”Tarjolla oli paljonkin pisteitä, mutta jalka ei riittänyt lopussa. Seinä tuli vastaan viimeisellä kierroksella. Asia on kylmästi niin, että maitohappo taltuttaa hullunkin.”

Norjan Jarl Magnus Riiber voitti 10,4 sekunnin erolla Saksan Julian Schmidiin. Norjan Jens Lurås Oftebro oli kolmas.