Croatia

BANDIĆ: “98 posto donacija na proteklim izborima je od članova stranke i kandidata “

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić referirao se u četvrtak na činjenicu da je njegova stranka dobila najviše donacija za protekle parlamentarne izbore poručivši kako je 98 posto donacija bilo od članova njegove stranke i kandidata.

“Ne govorite o iznosu ukupno potrošenih sredstava na izborima nego o iznosu donacija. Devedeset osam posto donacija na izborima proteklim, što se tiče Stranke rada i solidarnosti, je od članova i kandidata, po 10.000 kuna”, rekao je Bandić.

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti tvrdi da je stranka “potrošila najmanje od svih stranaka za kampanju za parlamentarne izbore”.

Novinarima je najavio kako će detaljno izvješće dobiti od šefa financija njegove stranke.

“Ali budite minimalno korektni pa govorite o apsolutnim iznosima. Nemojte to raditi, ako imate zadatak ja poštujem, ali što je previše je previše”, odgovorio je Bandić novinarima koji su ga o toj temi pitali na konferenciji gradskog Stožera civilne zaštite.

Za redovite političke aktivnosti, stranka Milana Bandića u prvoj je polovici ove godine dobila najviše donacija, više i od HDZ-a, pokazalo je danas objavljeno polugodišnje izvješće o donacijama. Od donatora je od 1. siječnja do 30. lipnja dobila 600 tisuća kuna, 40 tisuća kuna više od HDZ-a.

Većina, od ukupno 54 donatora, Bandićevoj je stranci darovala po 10 tisuća kuna, ni jedna donacija ne prelazi 30 tisuća kuna, a takve su samo dvije: Slavka Kojića i Damira Skoka.

STRANAČKE FINANCIJE: Bandićeva stranka dobila najviše donacija

Komentiraj

Football news:

Sterling on the win over Real Madrid: Manchester City were incredibly hungry. We have the strength to succeed in the Champions League
Galliani about Pirlo in Juve: Andrea was laughing like a madman when I called to congratulate him
Villarreal will pay no more than 20 million euros for Valencia captain Parejo and midfielder Coquelin
Thomas Tuchel: Atalanta has a completely unique style. PSG will be difficult not to miss
Mancini on Pirlo: he was lucky. I started my career with Fiorentina, not Juve
Rio Ferdinand: Winning the Europa League can create a new culture at Manchester United
Real Madrid have loaned midfielder Kubo to Villarreal for the season