Croatia

Bandić se nakon otkrića Večernjeg na Facebooku javio fotomontažom

Podsjetimo, agrebački gradonačelnik Milan Bandić organizirao je prijam za masone. Zbilo se to krajem proljeća prošle godine kada su se u povodu obilježavanja stote obljetnice od osnivanja Velike lože Srba, Hrvata i Slovenaca “Jugoslavija” u Zagrebu sastali predstavnici velikih loža.

Milan Bandić se javio satiričnom fotografijom nakon otkrića Večernjeg lista
Milan Bandić se javio satiričnom fotografijom nakon otkrića Večernjeg lista

Foto: Facebook

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na svom službenom Facebook profilu reagirao je na današnji tekst Večernjeg lista, a u kojem je otkriveno kako je prošle godine u Zagrebu ugostio članove iz čak tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije.

Tom prilikom Bandić je objavio montiranu fotografiju sebe ispred Bijele kuće, s vjevericom na ramenu, a pokraj je “umontirao” i obelisk Washington Monument, navodni simbol masona. Vjeverica je tu jer navodno simbolizira osobu koja ima i zna tajne.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić organizirao je prijam za masone. Zbilo se to krajem proljeća prošle godine kada su se u povodu obilježavanja stote obljetnice od osnivanja Velike lože Srba, Hrvata i Slovenaca “Jugoslavija” u Zagrebu sastali predstavnici velikih loža iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Te su tri lože potpisale i sporazum o obilježavanju obljetnice, a prvi skup je održan u Zagrebu.

Masoni
Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije

“Ovaj važni jubilej proslavljen je u izuzetno srdačnoj i bratskoj atmosferi uz prateći program i uz prijam kod gradonačelnika grada Zagreba”, objavljeno je lanjskog lipnja na internetskoj stranci Regularne Velike lože Srbije drevnih, slobodnih i prihvaćenih masona. Međutim, slobodni zidar iz Srbije Branko Rogošić navodi da masone na kraju nije primio gradonačelnik, nego se u zadnji tren pojavila njegova pomoćnica.

Iako je raspored gradonačelnika Bandića i njegovih suradnika tih dana bio – kao i uvijek – ispunjen, o čemu je njegov tim redovno izvještavao na web-stranici, ovaj događaj iz palače Dverce nije zabilježen na službenim stranicama Grada. Kako je došlo do organiziranja ovog događaja, do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.