Croatia

BIVŠI ŠEF PODRAVKE I ISTAKNUTI SDP-ovac 'Prijeti nam duga kriza, turizam se ni iduće godine neće oporaviti, evo na čemu moramo generirati BDP'

Bivši gradonačelnik Koprivice Zvonimir Mršić u N1 studiju uživo otkrio je da aktivno radi na SDP-ovom izbornom programu. Objasnio je kako ga je korona kriza potaknula da se aktivnije uključi.

- Hrvatska je završila jedan ciklus i u 30 godina puno smo ostvarili. Sada smo na novoj točki preokreta. SDP-ovi timovi imaju ambiciju ponuditi novi početak, platformu za novi život u Hrvatskoj jer je što veći izazov, veća prilika, poručio je Mršić.

Rekao je i da se ne povlači iz Meritus ulaganja već da su rezultate od četiri godine ostvarili u jednu i pol te da postoji dogovor da nova ekipa preuzme ove projekte.

- To se zove overdelivery, a kao u biznisu može se napraviti i u politici, kaže Mršić i tvrdi da ne razgovara o svojoj poziciji nakon izbora već da mu je cilj i interes nuditi rješenja.

- Prijeti nam nezamislivo duga kriza, iz nje ćemo izlaziti 3, 5 i 7 godina, ako se ne budemo mijenjali, napominje i kao jedan od prioriteta ističe teritorijalni ustroj.

Rekao je da je Vlada zakasnila s mjerama, a kad je krenula bacala je tzv. helikopterski novac. Smatra da se trebalo prvo zadužiti pa podijeliti novac, a ne ovako. Izbori su raspisani, dodaje, da bi nova vlada napravila nove mjere jer ove vrijede samo 3 mjeseca.

- Istovremeno, SDP je bio krajnje konstruktivan, predložili smo 30 zakona i inicijativa, ni o jednoj vladajući nisu imali potrebu niti razgovarati. U ovoj krizi i drugi imaju interes sudjelovati i to ignoriranje nije bilo dobro, kaže Mršić i dodaje da nema ideje što ćemo 15. srpnja ili 15. kolovoza.

- Treba nam novi rebalans nove vlade u najkraćem mogućem roku. Ovu godinu treba preživjeti i pripremiti 2021. Treba nam novi set novih mjera. 2021. je ključ, zaključio je.

Od najvažnijih izazova ističe povratak proizvodnje veće vrijednosti poljoprivrednih dobara, izvoz koji treba generirati BDP jer se turizam ni ove ni iduće godine neće oporaviti, zatim digitalna transformacija s milijardama ušteda, a puno se može očekivati i od obnove Zagreba.

- Obnova Zagreba treba donijeti preko 2 posto rasta BDP-a. Ali treba je iskoristiti i za novo lice Zagreba, zapitati se što je s Gredeljem, Zagrepčankom, denivelacijom pruga, treba nam milenijska promjena vizure grada, u interesu građana, a ne Dubai na Savi, kazao je i zaključio da ne budemo li promjena u 2021. imali zdravi rast, slijedi nam dugotrajna kriza.

Football news:

Pique on La Liga: Barca do not like to fall behind, but we have made every effort to change the situation
Pep Pro 0:1 with Southampton: city liked the Game, but it's not enough to win
Mandzukic is Interesting to Fenerbahce and Galatasaray. It is also claimed by Loco and Milan
Messi wants to finish his career at Barca. Bartomeu believes that Leo will not leave in a year
Gasperini about Atalanta: we Want to reach the Champions League and break the club's record for points in Serie A
Hames can leave Real Madrid for the Premier League for 25 million euros. A year ago, Atletico and Napoli offered 45-50 million euros for him. Real Madrid Midfielder Hames Rodriguez is likely to change clubs at the end of the season
Gattuso on Napoli: We must develop a winning mentality