logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Brazil će biti domaćin međunarodnog skupa krajnje desnice

"Desnica se organizira na međunarodnoj razini", objavio je zastupnik na Twitteru najavivši prvi takav skup u Brazilu u okviru Konzervativne konferencije za političko djelovanje (CPAC) koja se svake godine održava u Sjedinjenim Državama

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro
Foto: ADRIANO MACHADO/REUTERS/PIXSELL

Pogledajte galeriju 1/2

Brazil u listopadu organizira međunarodni skup ultrakonzervativnih pokreta, rekao je u četvrtak zastupnik Eduardo Bolsonaro, sin brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara i mogući novi veleposlanik u Sjedinjenim Državama.

pokolj Više od 50 mrtvih u sukobu bandi u brazilskom zatvoru: Odrubljivale su se glave

"Desnica se organizira na međunarodnoj razini", objavio je zastupnik na Twitteru najavivši prvi takav skup u Brazilu u okviru Konzervativne konferencije za političko djelovanje (CPAC) koja se svake godine održava u Sjedinjenim Državama.

"Postavljamo temelje konzervativnog pokreta u Brazilu kako bismo proveli nužne reforme i spriječili još jednu Venezuelu u regiji", dodao je Eduardo Bolsonaro, koji je poput svog oca žestok protivnik "ljevičara".

CPAC se od 1974. svake godine održava u SAD-u i okuplja istaknute predstavnike krajnje desnice.

Brazilski skup će se održati u Sao Paulu 11. i 12. listopada. Eduardo Bolsonaro je rekao da će imena sudionika objaviti naknadno.

Michel Temer
Michel Temer
Michel Temer Donedavni predsjednik Brazila iza rešetaka

Tridesetpetogodišnji zastupnik je blizak američkom ultradesničaru Steveu Bannonu, nekadašnjem strategu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Bannon ga je prije nekoliko mjeseci izabrao za jednog od čelnika Pokreta koji treba okupiti populističku desnicu diljem svijeta.

Jair Bolsonaro treba uskoro imenovati sina Eduarda brazilskim veleposlanikom u SAD-u, što je podiglo buru zbog njegova neiskustva. Imenovanje još treba potvrditi Senat koji je veoma podijeljen.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO