logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

BROJ POGINULIH U HORORU NA ODMORIŠTU KOD NOVSKE PORASTAO NA TRI Jutros preminula djevojka koja je nakon nesreće završila u bolnici s teškim ozljedama

Više od mjesec dana nakon tragične nesreće na odmorištu uz autocestu A3 u blizini Novske, u kojoj je vozač kamiona, 60-godišnji Ivan Filipović, kamionom velikom brzinom naletio na skupinu pješaka i pritom na mjestu usmrtio dvije djevojčice, u bolnici je teškim ozljedama podlegla jedna od žena za koju je u danima nakon tragedije bilo objavljeno da je izvan životne opasnosti, doznaje Jutarnji list.

Time je broj smrtno stradalih žrtava u stravičnom udesu, koji se dogodio 7. lipnja, porastao na tri.

Kako smo doznali, u bolnici je u nedjelju ujutro od teških ozljeda preminula 26-godišnjakinja.

Podsjetimo, Ivan Filipović je okrivljen da je 7. lipnja oko 9.30 sati na odmorištu na 133. kilometru autoceste A3 kod Kutine u smjeru Zagreba skrivio tešku nesreću u kojoj su poginule dvije 14-godišnjakinje, a sada i 26-godišnjakinja, a zbog opasnosti od ponavljanja djela prije desetak dana mu je produljen istražni zatvor za još dva mjeseca.

Tijekom očevida ustanovljeno je da je vozač šleperom u kojem je prevozio građevinsko ljepilo "uletio" u odmorište s brzinom od 90 km/h, što je bilo čak 50 km više od dozvoljene brzine i "kosio" sve pred sobom te se na kraju zaustavio u travnjaku kraj autoceste.

Vozač se branio da nije mogao ništa učiniti jer mu je blokirao tempomat i kočnice, a dan nakon nesreće na izvanrednom tehničkom pregledu ustanovljeno je da su kočnice, tempomat i svi vitalni dijelovi šlepera tvrtke Marin promet bili ispravni te da je brzina bila konstantna nakon što je ujutro nakon prospavane noći krenuo s odmorišta kod Županje.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO