logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Burić se šokantnom pobjedom zadržao 'u sedlu': Pritisak me samo jača, ništa me ne može pokolebati, ja sam tvrda stina

Dramatičnom 3:2 pobjedom trener Hajduka Damir Burić zadržao se "u sedlu", rekordni niz domaćih pobjeda od starta prvenstva produžio je na osam, a konkurentima u utrci za LP Osijeku i Rijeci pobjegao je čak na sedam odnosno osam bodova. Jairo je pobjedu posvetio treneru.

- Čestitam momcima na srčanoj, hajdučkoj utakmici. Osjetilo se da smo u početku malo bili sputani. Kada smo se oslobodili tog tereta igrali smo baš po mom guštu, okomito, s puno prilika. Nismo dali dovoljno golova koliko smo mogli u prvom poluvrimenu. Sa 3:0 na poluvrimenu utakmica je mogla "otić doma". Navodno je i prvi gol Osijeka bija ofsajd. Taj gol nas je poremetio. Na drugo poluvrijeme smo izašli kao da smo se malo pogubili. Ali pokazali smo pravi hajdučki karakter i zasluženo pobjedili. Kada vidiš gol za 3:2, to je baš s malog baluna – govorio je Burić na presici nakon susreta promuklim glasom.

Promukli ste od vikanja?

- Vika' sam ja i u Gorici, ali nisu me baš čuli – našalio se Burić.

Sada ćete moći mirnije spavati, prije ovog susreta se dovodila u pitanje vaša pozicija?

- Ne, ništa se nije promijenilo – jasan je bio Burić.

- I pored svega toga mi smo pobijedili i zato momcima svaka čast. Jedino što me boli je šta imamo jako puno kažnjenih igrača za derbi s Dinamom. Jaira će prije svega bit teško nadomjestit.

Kako komentirate odlaske dva od četiri najvažnija čovjeka kluba tijekom tjedna?

- Dogodilo se sve iznenada. Prije svega želim sve najbolje Lukši Jakobušiću, Saši da nađe neki novi angažman, sebe. Mi se moramo orijentirati na sebe. Čeka nas težak raspored u iduće dvije utakmice. Važno je da smo mi pobijedili konkurenta koji je kvalitetom gdje smo i mi. Prije prvenstva su svi vidili Rijeku i Osijek isprid nas, a sad bi mi tribali bit ispred Dinama – naglasio je trener "bijelih".

Torcida je podigla transparent o pritisku na igrače, vi ste dočekani zvižducima?

- Mene to sve motivira. Dobio sam i utakmicu u kojoj je klub mogao ispasti iz lige, sve sam to prošao u karijeri. Taj me pritisak samo jača, ništa me ne može pokolebati. Ja sam tvrda stina – istaknuo je Burić.

Hvalio je Burić Barryja, Jradija...

- Bass je još jednom pokazao "cojones", nosija je momčad, borija se ka lav. Kako je samo namistija treći gol...

I "kritizirao".

- Mi smo čak i s igračem manje tili dat gol, nismo odugovlačili. Svako drugi bi samo nabija balun. Gledam Goricu, gledam nas. Mi smo valjda dječji vrtić u odnosu na njih.

Prokomentirao je isključenje Jaira.

- On je Brazilijanac, pun emocija, strasti. Ako da gol onda se veseli, ne možeš mu to veselje uzet.

Otišao je i sportski direktor. Zadnji put ste na Poljudu jedno vrijeme obnašali i tu ulogu?

- U četvrti, pet misec trener je bija trener, sportski direktor i predsjednik. Sve sam mora potpisivat ja. Bija si sve u klubu i ima veliku odgovornost. Za nagradu si dobio otkaz, ali to su isto lipi momenti, nezaboravni – prisjetio se Burić.

Themes
ICO