logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

'Da živimo u normalnoj zemlji, Beljak više ne bi bio čelnik stranke'

Sladoljev je Beljaka pozvao da podnese ostavku i da se ispriča, a za ispriku koju je objavio kaže da je "nemušta, i da nije dovoljna".

Krešo Beljak i Marko Sladoljev
Krešo Beljak i Marko Sladoljev
Foto: pixsell

Pogledajte galeriju 1/3

Saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev opetovao je u ponedjeljak kako je skandalozan twit šefa HSS-a Kreše Beljaka da zloglasna tajna policija, Udba, očito, nije ubila dovoljno ljudi, te istaknuo kako Beljak - da "živimo u normalnoj zemlji" - više ne bi bio čelnik parlamentarne stranke". 

Željko Reiner
Željko Reiner
Željko Reiner: 'Beljakova izjava ukazuje na porast lijevog ekstremizma u Hrvatskoj'

Zamislite da u Njemačkoj čelnik parlamentarne stranke izjavi da njemačka tajna služba nije pobila dovoljno ljudi, napravio je 'paralelu' zastupnik koji je prvi reagirao na Beljakov twit, naglašavajući da u Njemačkoj takav političar ne bi više egzistirao u politici. 
Beljaka je, podsjetio je, pozvao da podnese ostavku i da se ispriča, a za ispriku koju je objavio kaže da je "nemušta, i da nije dovoljna". 

"O njoj se, prvenstveno, trebaju oglasiti  žrtve komunističkog sustava i članovi HSS-a", kaže Sladoljev, tumačeći kako te žrtve prolaze "ono što su doživljavale u komunističkom sustavu". 

Krešo Beljak i Marko Sladoljev
Krešo Beljak i Marko Sladoljev

/ 7

Krešo Beljak

"Radi se o tome da su ubijane cijele obitelji, pa i djeca i da je Beljak tom izjavom povrijedio sve žrtve", kazao je zastupnik, naglašavajući kako bi se o Beljakovoj izjavi trebao očitovati HSS-ov koalicijski partner, SDP, unutar "kojega je bilo sličnih izjava", poput one Nenada Stazića. 

Reakciju očekuje i od političke javnosti, a na upit - što ako izostane, odgovara kako to znači da je Hrvatska "na neki način kontaminirana zemlja". 

Krešo Beljak
Krešo Beljak
'Pogriješio sam' Beljak se ispričao zbog tweeta o Udbi: 'Žalim ako sam nekoga uvrijedio'

Sladoljev je zadovoljan anketama koje govore da je Most treća politička snaga, potvrđuje da pregovara s Miroslavom Škorom, kojeg je podržao na predsjedničkim izborima. "Komunikacija je dobra, vidjet ćemo kako će se to odvijati. Za izbore se pripremamo kao da izlazimo samostalno", rekao je novinarima u Hrvatskom saboru. 
 

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Themes
ICO