Croatia

Davor Bernardić u doba koronavirusa

Vjerujem da se neće pretvoriti u veću epidemiju i očekujem da ćemo kao država biti spremni odgovoriti na sve izazove, rekao je Bernardić 25. veljače

Zagreb: Bernardić i Maras ženama dijelili karanfile i dali izjavu povodom Međunarodnog dana žena
Zagreb: Bernardić i Maras ženama dijelili karanfile i dali izjavu povodom Međunarodnog dana žena
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Pogledajte galeriju 1/4

25. veljače 2020. u povodu prvog potvrđenog slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, čelnik SDP-a Davor Bernardić rekao je: “Nadam se da će sve službe koje se bave sprječavanjem zaraze adekvatno reagirati. Nema razloga za paniku ni histeriju. Vjerujem da se neće pretvoriti u veću epidemiju i očekujem da ćemo kao država biti spremni odgovoriti na sve izazove”, istaknuo je Bernardić te pozvao građane da se drže uputa koje će dobivati kako bi se smanjio rizik od zaraze.

TV STUDIO VEČERNJEG LISTA Bernardić: Svi političari moraju se odreći dijela plaće. To je najmanje što možemo napraviti u ovom trenutku

3.ožujka 2020. Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je dodatne preporuke za očuvanje zdravlja osoba iznad 60 godina te onih oboljelih od kroničnih bolesti prema kojima bi trebale izbjegavati posjete i ulaženje u prenapučena javna područja (sredstva javnog prijevoza u razdobljima najvećih dnevnih gužvi,  javna okupljanja,  trgovine u razdobljima najveće dnevne posjećenosti) te preskočiti rutinske kontrole i odlaske u ordinacije kod liječnika opće prakse i u bolnice, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena skrb.

5.ožujka 2020. Ministar zdravstva Vili Beroš proglasio je opasnost od epidemije zarazne bolesti Covid 19.

8. ožujka 2020. Davor Bernardić na Trgu bana Jelačića dijeli karanfile i ljubi žene.

Zagreb: Bernardić i Maras ženama dijelili karanfile i dali izjavu povodom Međunarodnog dana žena | Autor : Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

14. ožujka 2020. Neka teška situacija izvuče ono najbolje iz nas. Najbolja stvar koju možete učiniti za sebe i za druge je da se čuvate i ne izlažete mogućnosti zaraze. Ako ste mlađi, budite nesebični, osvrnite se oko sebe, priteknite u pomoć bližnjima, prijateljima ili susjedima. Osobitu pažnju posvetite starijima ili onima s poteškoćama.

Davor Bernardić
Davor Bernardić
DAVOR BERNARDIĆ: 'Hrvatska više nema vremena za čekanje, treba početi donositi odluke i spasiti gospodarstvo'

16. ožujka 2020. Bernardić smatra da bi Nacionalni stožer trebao razmisliti o uvođenju puno rigoroznijih mjera, kao one koje su uvedene u Istri, poput zatvaranja kafića, restorana i shopping centara, kako bi prevenirali i spriječili širenje zaraze.

31. ožujka 2020. Što se tiče mjera praćenja mobitela građana, kaže da je to apsurdno i da u Hrvatskoj ne smije biti ograničavanja sloboda, a ako se već slobode ograničavaju, treba imati dvotrećinsku potporu Sabora. (NovaTV)

VIDEO Davor Bernardić: Treba provesti više testiranja na koronavirusa

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Lorenzo Pellegrini-Totti's heir and the new king of assists. It revives the role of playmaker under the striker
5 players and 2 coaches of Barca got sick with coronavirus. There were no symptoms (RAC1)
Liverpool can allow Brewster and Wilson to remain on loan at Swansea and Bournemouth until the end of the season
Everton can offer 30 million euros for Allan
Arsenal offered Aubameyang a contract until 2023, the salary is the same – 12 million euros
Inter demands 90 million euros and a player for Lautaro. Barca's latest offer: 60 million plus Vidal and Semedu
Southampton have agreed a new 4-year contract with coach Hasenhüttl