Croatia

Francuska će jednakim mjerama odgovoriti na obveznu karantenu za ulazak u Britaniju

Francuska žali zbog odluke Ujedinjenog Kraljevstva da uvede obveznu 14-dnevnu karantenu za sve koji dolaze iz inozemstva i spremna je uvesti recipročne mjere, najavilo je francusko ministarstvo unutarnjih poslova u petak.

Britanska ministrica unutarnjih poslova Priti Patel objavila je u petak da će od 8. lipnja za sve koji žele ući u Ujedinjeno Kraljevstvo iz stranih država osim Irske biti obvezna 14-dnevna karantena kako bi se spriječilo širenje zaraze novim koronavirusom.

“Žalimo zbog odluke britanske vlade”, odgovorilo je u petak francusko ministarstvo unutarnjih poslova i najavilo  da je “Francuska spremna uvesti recipročne mjere čim takav sustav stupi na snagu na britanskoj strani”.

Po odluci britanske vlade svi koji dolaze iz inozemstva u Ujedinjeno Kraljevstvo, uključujući i britanske državljane, morat će biti u samoizolaciji 14 dana i navesti gdje će se za to vrijeme nalaziti.

“Sada kada smo prošli vrhunac zaraze moramo poduzetti korake kako bi se sačuvali od uvezenih slučajeva koji bi izazvali ponovno širenje ove smrtonosne bolesti”, rekla je Patel na konferenciji za medije.

Ako neće poštivati tu uredbu, oni koji ulaze u zemlju mogli bi biti kažnjeni novčanom  kaznom do 1000 funti.

Karantena neće biti obvezna za one koji dolaze iz Republike Irske, vozače kamiona, medicinske djelatnike i seznske radnike u poljoprivredi, a mjera će se, kako je najavljeno, preispitivati svaka tri tjedna.

Komentiraj

Football news:

Aliev about Dynamo Kiev in the 2009 UEFA Cup: Did not reach the final due to Semin's mistake. He cleared the field Banguru
Barcelona can exchange defender Mbwambo winger to See the manger. They are 18 years old
Manchester United refused to extend ighalo's loan until the end of the season. The player must return to Shanghai
Levchenko about dinner in a restaurant in Amsterdam: you put the Plates on a tray yourself, the distance with the waiter is 1.5 m
Ex-Moscow midfielder Krunich: In Europe, everything looks beautiful, but this is not quite true. There is no soul there, but Russia has one
Kiknadze says that he is a club. But the club is a team, and the rest is transient. Boris Ignatiev about the CEO of Loco
Inter is ready to sell Icardi to PSG for 55-60 million euros. In Paris, he is offered a salary of 10 million a year