Croatia

Grmoja: “Ispitat ćemo Milanovića, Plenkovića, a možda i bivše predsjednike, premijere, ministre”

HDZ želi da se utvrdi i što su u svom mandatu radili i znali, kada su istrage u pitanju, Zoran Milanović te Ranko Ostojić. Hoće li istražno povjerenstvo uopće biti oformljeno ne zna se. Povjerenstvo za aferu JANAF još nije osnovano, a odgovor na pitanje kako je oporba formulirala zahtjev za pokretanje povjerenstva, rekao je Nikola Grmoja.

“Znamo kako napraviti stvari. Sada ćemo formulirati cijelokupan nacrt na način da istražujemo kakav je utjecaj izvršne vlasti na rad neovisnih institucija. Nećemo se baviti konkretnim ovim slučajem. Isto tako, želimo istražiti kako začepiti rupe u DORH-u i ostalim institucijama da ne cure informacije za vrijeme istrage”, rekao je Grmoja u Dnevniku Nove Tv.

Državni vrh kao svjedoci

“Ne možemo držati ljestve Andreju Plenkoviću i Zoranu Milanoviću. Hrvatski sabor je iznad predsjednika i predsjednika Vlade i svakako ćemo ispitati Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, a možda i bivše predsjednike, premijere, ministre unutranjih poslova. Sve one koji dolaze iz tog represivnog i sigurnosnog sustava da vidimo gdje su problemi, kako ih riješiti, a možda možemo predložiti i neka zakonska rješenja koja će prevenirati da se takve stvari događaju”, dodao je Grmoja.

Curenje informacija veliki problem

“Odbor svakako treba biti sazvan zbog curenja informacija iz istraga, ali mislim da to nije dovoljno, niti se to može samo na jednoj tematskoj sjednici obraditi, potrebno je šire povjerenstvo koje će imati sve predstavnike oporbe, vladajućih. Koliko sam vidio izjave Branka Bačića i kolege Bošnjakovića, nakon što smo danas u oporbi dogovorili nacrt ovog istražnog povjerenstva ne vidim razloga ni načina da opstruiraju ovo povjerenstvo”, odgovorio je Grmoja.

Komentiraj

Football news:

Barca players - report on salary cuts: We are not going to put up with the violation of our rights by the club
Milan are 21 games unbeaten in all competitions. Next game - with Roma
A year ago, a forest was planted at the rival CSKA stadium. The author paid attention to the felling of trees
Conceisau about the refereeing of the game with Manchester City: I Apologize to the Portuguese referees after what I saw here
Gattuso about 0:1 with AZ: Napoli re-rated after the game with Atalanta. Our possession was sterile
Arteta on Ozil's tweets in support of Arsenal during the Europa League match: This is what I want from all the players
Milan scores 2+ goals in 10 games in a row for the first time in 56 years