Croatia

Guverner glavnog grada Venezuele umro od posljedica koronavirusa

Dario Vivas, guverner glavnog grada Venezuele Caracasa i bliski saveznik predsjednika Nicolasa Madura, umro je u četvrtak od posljedica covida-19 u dobi od 70 godina, priopćili su dužnosnici.

Vivas, visoki dužnosnik vladajuće socijalističke stranke, na Twitteru je 19. srpnja objavio da je pozitivan na koronavirus i da ide u samoizolaciju.

“Umro je u bitci… brinući se za svoje zdravlje i za sve nas u ovoj teškoj borbi protiv pandemije covida-19”, napisala je na Twitteru potpredsjednica Delcy Rodriguez.

Vivas je prvi visokopozicionirani dužnosnik venezuelanske vlade koji je podlegao bolesti novog koronavirusa, iako ih je nekoliko testirano pozitivno na covid-19. Ministar za naftu Tareck El Aissami u srijedu je priopćio da se oporavio, mjesec dana nakon što je zaražen, dok je dopredsjednik socijalističke stranke Diosdado Cabello još uvijek u procesu liječenja.

Venezuela je izvijestila da je do srijede ukupno zabilježila 29.088 slučajeva zaraze covidom-19, s 247 smrtnih slučajeva. Oba su podatka među najnižima na južnoameričkom kontinentu, no liječnici i oporbeni političari, pozivajući se na podatke zdravstvenih djelatnika, upozoravaju da je s obzirom na kašnjenja s provedbom testiranja, stvarni broj zaraženih vjerojatno daleko veći.

Vivas je također bio član Nacionalnog ustavnog vijeća, provladinog zakonodavnog tijela uspostavljenog 2017. nakon što je oporba godinu ranije preuzela kontrolu nad kongresom, te dopredsjednik za događanja i mobilizacije socijalističke stranke.

Komentiraj

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally