Croatia

Izlazak Hrvatske iz Europske unije obilježit će i instalacija "Navlažena domovina" Siniše Labrovića

Filmskim programom posvećenim Željku Zorici Šišu, panel diskusijom o hrvatskome članstvu u Europskoj uniji i umjetničkom instalacijom u utorak, 30. lipnja, Domino će završnicom projekta "Budućnost političkog performansa" simbolično obilježiti izlazak EU iz Hrvatske.

Predsjedanje Europskom unijom
Predsjedanje Europskom unijom

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Naslanjajući se na alternativnu proslavu ulaska Hrvatske u EU koju je 2013. režirao Željko Zorica Šiš u produkciji Domina, na zadnji dan hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, hommageom Željku Zorici Šišu u Uraniji – prostoru kreacije podvlačimo crtu i pozivamo vas da nam se pridružite na simboličnom izlasku EU iz Hrvatske, ističu iz Domina.

Tea Jurišić Ona slika najbizarnije balkanske običaje - mrtvačke svadbe, virdžine, ritualna ubojstva...

U sklopu programa, premijerno će biti prikazan kratki film Viktora Krasnića i Brune Isakovića o umjetničkoj akciji iz 2013. "KroaTisch - EU Freundschaft" Željka Zorice Šiša. U suradnji s Gongom održat će se panel diskusija "Podvlačimo crtu - 7 godina kasnije", na temu što se promijenilo i/ili obistinilo od ulaska u Europsku uniju. Sudjeluju Nora Krstulović, Siniša Labrović i Sanja Sarnavka, a panel moderira Jelena Berković.

Događaj će obogatiti umjetnička instalacija Siniše Labrovića "Navlažena domovina", koja se bavi temom kontinuirane uspaljenosti idejom domovine kroz motiv nacionalne zastave.

Glazbenu podlogu umjetničkom događaju priredit će Maja Rivić, a gastronomski će ga začiniti iranski chef Mehdi Badan Firouz fuzijom Mediterana i Irana.

Redatelj Andrej Korovljev
Redatelj Andrej Korovljev
odbijenica pula film festivala Zašto je "Tusta" nepoželjan u svom rodnom gradu, a "Stepinca" će prikazati u Areni?

Ulaz je slobodan. Performans je dio projekta "Budućnost političkog performansa", kojim Domino obilježava hrvatsko predsjedanje Vijećem EU, a koji se provodi u okrilju programa "Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.".

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Wolves again among the top (above Arsenal and Tottenham): include superpowers in the second half, do not carry iron and recover using NASA technology
Nemanja MATIC: There is a great camaraderie at Manchester United. It will be an honor to achieve a lot with this team
17 - year-old Liverpool forward Elliott has signed a professional contract
Inter scored an 18-year-old refugee. In 2016, he sailed to Sicily from Africa on a rubber boat
General Director of the banner of Labor about the player who was hit by lightning: the Dynamics of recovery is positive,it will play
An autobiography about Modric's career will be published in Russian
Dani Alves on Ramos' foul: Real Madrid have taught us to do more than we are used to