Croatia

KAOS U LONDONU: Policija rastjerala više od tisuću protivnika ograničenja zbog Covida-19

Ilustracija/Shutterstock

Vi큄e od tisu훶u ljudi okupilo se u sredi큄tu Londona혻u subotu prosvjeduju훶i protiv mjera ograni훾enja kretanja donesenih kako bi se usporilo 큄irenje novog koronavirusa, prije nego je skup rastjerala policija uhitiv큄i 32 ljudi.

Prosvjed je혻organiziran혻dok premijer Boris Johnson razmatra ponovno odre휃ivanje mjera혻ograni훾enja kretanja diljem Engleske.

Prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo “Covid je podvala”, “Moje혻tijelo, moj izbor” i혻“Ne obveznim maskama”, a혻policiji su skandirali혻“Odaberi svoju stranu”.

Policija je priop훶ila da je prosvjednicima nare휃eno da napuste Trg Trafalgar혻jer su혻na skupu sudionici i javnost izlo탑eni opasnosti zaraze.

Prema zakonu donesenom, u cilju혻usporavanja혻큄irenje zaraze혻stanovnicima혻Engleske nisu dozvoljeni skupovi ve훶i od 큄est osoba.혻Izuzeti su politi훾ki prosvjedi, ali samo ako organizatori po큄tuju smjernice za smanjenje혻rizika od 큄irenja bolesti.

Organizatori ranijih prosvjeda protiv mjera ograni훾enja kretanja ka탑njeni su globom혻od 10.000 funti.

Neki od prosvjednika u subotu su izrazili protivljenje혻obveznom혻cijepljenju혻i op훶enito nepovjerenje u vladu, medije i Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO).

Britanija je zabilje탑ila najve훶i broj umrlih od covida-19 u Europi (41.000).

Nakon porasta broja oboljelih dijelovi 힋kotske, Walesa i sjeverne Engleske혻su ve훶 uveli lokalna혻ograni훾enja, primjerice skra훶ivanje radnog vremena pubova i restorana.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Kane and Son gave each other 29 assists in the Premier League. Only Lampard and Drogba (36) did it more often
Veron about Messi: Playing in Barca gives him discomfort
Mitryushkin on the move to Fortuna: Germany is a country of goalkeepers. I can learn a lot here
Scott Micromini: There is no point in beating PSG if you don't play the same way with Leipzig
Alejandro Gomez: Have Ricica was the coronavirus, and he fell into a depression. Now everything is fine with him
Lyon wants to rent Griezmann and is ready to give Barca Depay for free in the event of a deal (Okdiario)
In the attack against Bayern, Nikolic can use the Hoffenheim technique-luring into the pressure and a long pass to the Alaba zone