logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Ljepotica u Tončićevoj broji sitno do otvaranja, pogledajte u kojoj su fazi radovi: 'Bit će ovo novo žarište hrvatske kulture u Splitu'

Radovi na uređenju Hrvatskog doma u završnoj su fazi, što znači da će Splićani uskoro dobiti mjesto u središtu grada – dom za kulturna, umjetnička i društvena zbivanja.

Dorađuju se još posljednje finese pa bi prve posjetitelje novi kulturni centar mogao primiti početkom iduće godine.
Secesijska zgrada iz 1908. godine novo je ruho obukla ovog ljeta kada su završeni radovi na vanjskoj fasadi, a upravo je pri kraju uređenje glavne koncertne dvorane i ostalih pratećih prostorija.

Hrvatski dom u Tončićevoj ulici sa suradnicima i izvođačima radova obišao i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

- Veseli me novi život ove vrijedne zgrade u centru grada. Dovršavamo posao koji je na realizaciju čekao desetljećima. Bit će ovo novo žarište hrvatske kulture u Splitu - kazao je.

Radove rekonstrukcije interijera izvodi “Teh gradnja”, a restauratorske “Neir” čija je ukupna vrijednost oko 22 milijuna kuna osiguranih od Grada Splita i Ministarstva kulture. Istaknimo da je za ovaj objekt izgrađena i rampa za osobe s invaliditetom, a unutar njega je ugrađen lift koji vodi do samog vrha. 

Themes
ICO