logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Mala kuća Mia na pola puta između Zagreba i Rijeke

U ovo doba godine veselimo se vremenu provedenom s obitelji, ali jednako tako obožavamo i druženja s prijateljima, koja se nerijetko pretvore u nezaboravne trenutke. Pogledajte kako je nama bilo na jednom takvom partyju u kući u Bosiljevu

PROFIL

NAZIV: Mala kuća Mia
INFO: kuća za odmor površine 205 kvadrata okružena je okućnicom od 1750 kvadrata
VLASNICI: Daria i Saša Stefanovski
UREĐENJE: vlasnici
KONTAKT:  www.malakucamia.com

Vrijeme je obiteljskih i prijateljskih druženja, korporativnih zabava i tuluma. Razmišljajući o tome gdje bismo se mogli dobro provesti, dosjetili smo se Male kuće Mie, genijalne kuće za odmor i opuštanje, smještene u selu Spahići samo sat i pol vožnje od naše zagrebačke redakcije.

Došavši u Miu, dočekali su nas simpatični domaćini Daria i Saša Stefanovski, bračni par koji smo upoznali kad smo prije dvije godine posjetili njihovu tad novootvorenu kuću za odmor. To je zdanje s tri spavaće sobe, dvije kupaonice, dnevnim boravkom, kuhinjom, terasom, bazenom, saunom, vanjskom kuhinjom i okućnicom u koju smo se zaljubili na prvu. Dugo su, podsjećaju nas vlasnici na svoju priču, razmišljali o turističkom projektu, a njihova Mala kuća Mia tada je nastala kao odgovor na lokaciju u netaknutoj prirodi.

Jela je raskošno osvijetljena i okićena i djeluje poput onih koje viđamo u američkim filmovima

- Upravo ta priroda pokazala se kao odlična inspiracija za uređenje interijera, ali i dobra poslovna odluka zbog lake dostupnosti. Naime, smještena je na pola puta između Zagreba i Rijeke, što je mnogima čini dostupnom, a opet ostavlja taj dojam "odlaska na odmor" - objašnjava Saša, a mi se slažemo jer odmor nam je itekako trebao.

Ušavši kroz vrata Male kuće Mie, naišli smo na dobro znani interijer, no ovaj put odjeven u raskošno blagdansko ruho. I kad kažemo raskošno, to doista i mislimo - Daria i Saša doista su se potrudili.- U blagdanskom uređenju sudjelovali smo svi: naša kći Mia, po kojoj je kuća i dobila ime, Saša, ali i prijateljica Tihana Pipinić koja je aranžerka i dekoraterka pa je njezina pomoć oko detalja bila itekako dobrodošla - kaže Daria provodeći nas kroz 205 pomno uređenih kvadrata. Ušavši u dnevni boravak, dočekala nas je jela nalik onima iz američkih filmova.

- Prijašnjih godina jele smo nabavljali u teglama kako bismo ih poslije presadili u vrt - priča Daria, smijući se kako na ovoj okućnici velikoj čak 1750 kvadrata za to svakako imaju mjesta.

Mala kuća Mia ponosi se svojim statusom pet-friendly kuće za odmor, tako da je u njezinim blagodatima uživala i kujica Pella


Rezana drvca, pak, ne dolaze im u obzir jer, kako kažu, nemaju srca svake godine uništavati jednu po jednu zelenu dušu. Ipak, ovog prosinca obitelj Stefanovski odlučila se na umjetnu jelu koja pokazuje svu raskoš blagdanskog duha. Velika, moćna i naprosto čarobna, oduševila je i nas. Ukrase za nju obitelj prikuplja već godinama, a njihova kreativna djevojčica mnoge je izradila i sama, bilo na školskoj radionici ili u vlastitoj sobi. - Mia nas je i požurila ove godine, nikako nije mogla dočekati Badnjak - smije se Daria, pojašnjavajući da njihov stan na zagrebačkim Ravnicama, ali i Mala kuća Mia blješte i mirišu na cimet i klinčiće već od prvoga dana prosinca.

A kad smo kod mirisa jela i slatkih zalogaja, u Maloj kući Mia razveselio nas je dolazak cateringa Kvatrić u čijim smo malim pikantnim burgerima, mesnim i ribljima zalogajima, cocktail štapićima i mini pitama uživali tijekom cijele večeri. Razgledavajući kuću, primijetili smo i mnoge prirodno izrađene ukrase, a oni su, ističu domaćini, nastali od materijala nađenih u okolici. Divna priroda u prostor je unesena češerima, granama šipka i mirisnog bora, ali i plodovima oraha, jabuka i dunja. I adventski vijenac je isprepleten granama i crvenim bobicama, a u kombinaciji s lampicama poprima raskošan i moćan izgled, baš poput cijele kuće.


Sve miriše na cimet i klinčiće, stol je u prigodnim nijansama, bijeloj i crvenoj, dok su na tanjurima imena gostijuOdlična ideja za otkačeni blagdanski objed na kućnoj varijanti fešte su mini hamburgeri, fini kuglof i šampanjacNakon što smo se podružili u kuhinji i dnevnom boravku, došlo je vrijeme za večernje druženje i odlazak u najzabavniji i najneočekivaniji dio ove kuće - podrumske prostore koji kriju saunu, jacuzzi, ali i 26 četvornih metara tzv. konobe, prostora koji nas je podsjetio na neki genijalni bar, a spoznaja da je noćas samo naš učinila ga je u našim očima još boljim. I dok su jedni uživali u jacuzziju, drugi izazivali svoje glasovne mogućnosti i plesne korake, a treći pridrijemali uz kamin, jedno je sigurno - dolazi vrijeme tuluma, smijeha, zagrljaja i dobrih želja za koje nikad nije rano i kojih nikad nije previše.

 

Foto: Tomislav Krišto/Hanza Media

 
Themes
ICO