Croatia

MIROSLAV ŠKORO DANAS OSNIVA POLITIČKI POKRET Sve će se odvijati iza zatvorenih vrata u zagrebačkom hotelu Panorama

Miroslav Škoro u subotu će u Zagrebu osnovati politički pokret. Osnivanje je najavio prije nekoliko dana putem svoje Facebook stranice kada je naveo da će pokret okupljati sve koji žele drugačije odnose u Hrvatskoj te da će se do kraja veljače održati osnivačka skupština njegove stranke.

I održava se danas, 29. veljače u hotelu Panorama u Zagrebu. Zatvorena je za javnost, a izjave su predviđene za 14 sati.

Kako javlja N1, suverenisti Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić u petak su izrazili nadu u uspostavu suradnje s budućom strankom Miroslava Škore, s kojim su najavili pregovore o suradnji uoči parlamentarnih izbora.

"Dobar dio hrvatskog naroda kroz različite građanske inicijative izrazio je želju za zajedništvom svih suverenističkih snaga. Nadam se da ćemo biti veliko iznenađenje idućih parlamentarnih izbora", istaknuo je Ilčić, upitan za okupljanje nove političke platforme na konferenciji za novinare koju je Zekanović u Saboru sazvao na temu izazova umjetne inteligencije.

"Razgovarali smo sa Škorom, no preduvjet je da osnuje stranku kako bismo mogli zajedno izaći na parlamentarne izbore. Nezavisne liste i pojedinci ne mogu koalirati sa strankama", rekao je Zekanović

Naime, Škoro je na proteklim predsjedničkim izborima bio nezavisni kandidat, a potporu mu je dala i stranka Hrvatski suverenisti.

Više na Jutarnjem...