logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Misterij u Sibiru: Probudili se i vani ih dočekao potpuni mrak

Stanovnici ruskog grada Verhojansk u Sibiru su se prije tjedan dana probudili u potpunom mraku. Mrak je bio i u vrijeme kada je sunce već davno trebalo biti na nebu.

Sličan fenomen dogodio se i prije godinu dana. U ovo vrijeme godine sunce u Verhojansku izlazi već u četiri ujutro, no u osam sati i dalje ga nije bilo.  

- Ovo izgleda postaje tradicija. Da se u kolovozu ili srpnju probudimo i da nas uhvati panika jer sunca još nema - rekao je jedan od stanovnika grada.

Iako službenog objašnjenja ovog fenomena nema, lokalni meteorolozi vjeruju da to ima veze s požarima. Moguće je da se zbog velikih količina ugljičnog monoksida u atmosferi formiraju neobično 'debeli' oblaci koji blokiraju sunce.

Ipak, kažu meteorolozi, ova njihova procjena ne mora nužno biti točna jer moraju napraviti dodatne analize.

Također, meteorološki centar Fobos je u to vrijeme izmjerio povišene vrijednosti ugljičnog monoksida no nedovoljno visoke da bi uzrokovale ovaj fenomen, piše yk24.ru.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO