Croatia

Mogućnost pet izmjena ostaje na snazi u utakmicama UEFA natjecanja

U dogovoru s Europskom udrugom klubova (ECA) i europskim nogometnim ligama, Izvršni odbor Uefe odlučio je kako će se u reprezentativnim stankama u ožujku i rujnu 2021. godine igrati po tri, umjesto predviđene dvije utakmice. Time će se nadoknađivati termini izgubljeni u ožujku 2020. godine te zbog odgode europske smotre, u razdoblju pandemije koronavirusa.

Pripremne utakmice za Europsko prvenstvo igrat će se između 31. svibnja i 8. lipnja 2021. godine. Točan raspored odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će definiran u prosincu ove godine, a doigravanje je zakazano za termin između 21. i 29. ožujka 2022. godine.

Završni turnir Lige nacija zakazan je za termin od 6. do 10. listopada 2021. godine, a interes za domaćinstvo iskazale su Italija, Nizozemska i Poljska.

U svim utakmicama Lige nacija, doigravanja europskih kvalifikacija, kvalifikacija za EP nogometašica, grupne faze Lige prvaka i Europske lige te preostalim utakmicama Lige prvakinja, bit će dopušteno po pet izmjena, kako bi se smanjio pritisak na igrače zbog zgusnutog kalendara. U zapisniku će biti dopušteno prijaviti 23 igrača.

U svjetlu pandemije, Izvršni odbor Uefe ujedno je odobrio niz posebnih mjera za organizaciju utakmica dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo te utakmica Lige prvaka, Europske lige i Lige prvakinja, a Liga mladeži u sezoni 2020./2021. bit će odigrana kroz utakmice na ispadanje, počevši od ožujka 2021. godine.

Sjednice Izvršnog odbora Uefe u prosincu 2020. i ožujku 2021. godine te redovni Uefin Kongres u ožujku 2021. godine bit će održani u Švicarskoj, izvijestio je HNS.

Football news:

Josep Bartomeu: it was Important to start a new era for Barca with Messi. The Interests of the club are above all
Spider-man is a Barcelona fan. Tom Holland photographed in a Catalan t-shirt
Neymar made the world team of 5 players. There is no goalkeeper in it
Zidane on Barca's reaction after Classico: Real Madrid are focused on their goals. I don't mind talking
Pep on winning the Champions League: I will try. I have already answered this question 250 times
Klopp on 2:7 from Villa: the Players reacted as I expected. They struggled and won two games
Diego Maradona: Ronaldo and Messi are ahead of the rest. No one can do half of what they do