Croatia

'Moje grimase nemaju veze s onim što je ministrica govorila'

Ispričavam se ministrici Divjak na neprimjerenoj reakciji kad sam mahao rukama i gdje mi se vidi jezik, ali to s njenim govorom pred kamerama nije imalo veze. Naime, suradnici su mi došli reći da je Plenković već krenuo prema mjestu događaja, nije čekao mene kao domaćina, i moji ljudi nisu znali što da rade - da li da čekamo ministricu da završi, ili da ju pustimo samu, pravda se varaždinski župan Radimir Čačić nakon što su se društvene mreže i portali užarili od snimke na kojoj iza ministrice, dok ona daje izjavu, on koluta očima i smije se, piše nešto po dlanu, maše rukama kao da leti, i plazi jezik.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Na dlan sam pisao sve što je ministrica pogrešno govorila'

- To mahanje i jezik nemaju veze s onim što je ministrica govorila. Pričala je, i ja nisam znao da li ostati s njom, ili ići za Plenkovićem, kaže Čačić. Svi su došli na gradilište buduće osnovne škole u Svetom Iliji.

- Gradnja je mogla početi prije pola godine, otad je sve spremno. Ali se čekalo izbore, naravno. To je tako. Dobro da se požurilo sad s izborima pa će i s radovima, dodaje bivši ministar graditeljstva. Smijao se i kolutao očima, priznaje, kad je ministrica rekla da osnivači, županije, nisu spremne na prijevoz učenika u škole. Zbog toga se, kaže, ne ispričava.

- Kad bi to bili nepristojno - što pišem po dlanu i smijem se, dajte, što bi onda sve moglo biti nepristojno!, smije se. Na ruku si je zapisivao "što je Divjak pogrešno govorila".

VIDEO: KAKVO PONAŠANJE... Divjak priča o školi, a Čačić iza nje radi grimase i plazi jezik

- Apsolutno nevjerojatna izjava! Svaki dan me zovu prijevoznici, mole da počnu voziti, spremni su osigurati sve epidemiološke mjere. Pa 40 posto njihovog prihoda nosi prijevoz učenika, a i ostatak posla im je značajno pao. Reći da osnivači županije nisu spremne je van svemira pameti, kaže Čačić. I zašto u školu ne mogu i ostala djeca, pita - učenici starijih razreda osnovne, kao i svi u srednje škole, od kojih prijevoznici isto žive?

- Nek' ministrica naredi što s odlascima u školu i neka za to preuzme odgovornost. Da bi prijevoznici počeli voziti, i djeca moraju u školu. Zasad ih u Varaždinskoj županiji ide jedan posto, jedva za jedan autobus, zaključuje župan. 

Football news:

Hakimi will return to Real Madrid and extend his contract until 2025
Roma want to extend Smalling's loan for a year with a 14 million Euro buyout commitment
The transfer window in France will open on June 8
Flamengo extended the contract with head coach Jesus for 1 year
Bashkirov about life without a driver's license: he Loved Cycling. I will buy a highway and go on vacation to St. Petersburg, it is 1500 km
Angel Di Maria: I'm Glad I didn't move to Barca in 2017. I am happy at PSG
The wife of a Serbian from galaxy called for shooting rioters