logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Na livadi ostavili kujicu s ogromnim tumorom, spasili je volonteri

Otišla sam po nju jer ne mogu samo gledati, iako su nam računi blokirani, iako smo dužni više od 55 tisuća kuna, kaže Snježana Skoko iz udruge Čarlijevi anđeli

Foto: Privatni album

Pogledajte galeriju 1/6

Fotografija psa ostavljenog na izletištu Ljeskove vode, dvadesetak kilometara udaljenom od Slavonskog Broda, još jednom je ukazala na svu ljudsku bešćutnost. Da nije slučajno pronađena, ugibala bi u mukama jer si sama ne bi mogla pomoći.

Malena pekinezerica teška tek pet kilograma na tijelu ima ogroman tumor. Nije on nastao preko noći, netko je gledao kako taj tumor raste i nije joj pomogao. A onda ju je samo izbacio.

– Otišla sam po nju jer ne mogu to gledati. Iako su nam računi blokirani, iako smo dužni preko 55 tisuća kuna. Iako je svima i dalje stalo, a svi samo dojavljuju, nitko ne bi zasukao rukave i odrekao se bar mrvice svojeg vremena i pomogao – kaže Snježana Skoko iz udruge Čarlijevi anđeli.

 | Autor : Privatni album Foto: Privatni album

Voljela bi, dodaje, da joj netko pokuša objasniti kako se to sve dogodilo, da joj objasni puno sličnih situacija koje su postale svakodnevica.

– Zar je tako teško biti čovjek? Za je ova mrvica nakon svih godina odanosti i sve ljubavi koju je pružala zaslužila da ju odbace? Nije čipirana, nije sterilizirana, puna je dredloksa, buha i krpelja – pita se S. Skoko. Sigurna je da netko zna čija je to kujica, ali šuti. I dok svi budu šutjeli, kaže, borit će se s vjetrenjačama i ništa se neće promijeniti.

Kujica je pod nadzorom veterinara, jede i za sada je sve u redu. Ima oko deset godina, a unatoč svemu umiljata je i zahvalna za sve što je dobila. Kad bude spremna, čeka ju teška operacija. A volonteri Udruge trebaju pomoć kako bi pokrili troškove i ove operacije. Pomoći im možete uplatom na račun Udruge, IBAN HR8323600001102635027, uz naznaku "Mrva s Ljeskovih voda". A kako napreduje oporavak kujice možete pratiti i na Facebook stranici.

Mali veliki ljudi Štede džeparac da bi nedjeljom kupili grickalice za napuštene pse
Životinjski heroj Povijesna istina o psu Togu koji je djecu Aljaske spasio od smrti
spašavaju macu Uma je preživjela šest mjeseci patnje, pravi je borac i zaslužuje pomoć

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Themes
ICO