Croatia

Napušta Zagreb i odlazi u Srbiju: Vratit ću se! Samo je pitanja kada

Veselin Vujović nije više trener rukometaša PPD Zagreba. Svoj drugi mandat na klupi „plinara“ pamtit će po tome što nije mogao osvojiti nijedan trofej. Naime, zbog koronavirusa rukometno je prvenstvo Hrvatske prekinuto i nije proglašen prvak. Otkazan je i kup Hrvatske.

BIVŠI VATRENI Obiteljska drama u Splitu! Igora Štimca napao sin, stigla i policija: Pravio je majmunarije!

Vujović je s klubom uspio odraditi Ligu prvaka, gdje se PPD Zagreb nije plasirao u osminu finala, a u SEHA Gazprom ligi došao je do završnog turnira koji je odgođen za kraj kolovoza.

Zagreb drugi dom

– Taman sam došao u Zagreb nakon dva mjeseca koja sam zbog pandemije proveo u Šapcu, odradili smo nekoliko treninga i onda sam morao donijeti meni tešku odluku – rekao je Vujović.

O čemu je riječ, koju su problemi?

– Nažalost, zbog osobnih razloga i privatnog problema koji ne mogu riješiti ako nisam u Srbiji moram napustiti Zagreb. Žao mi je što napuštam Zagreb, ali na dva mjesta ne mogu biti u isto vrijeme. Kada riješim problem koji imam, ako RK PPD Zagreb to bude htio, ja ću se rado vratiti. Zahvaljujem vodstvu kluba na razumijevanju i žao mi je što sam ga doveo u nezahvalnu poziciju ovom svojom odlukom. Nadam se da je igračima rad sa mnom koristio u njihovu napretku. Pratit ću ih svakako i navijati za njih, ali i za klub. Meni je Zagreb drugi dom i, ako situacije budu dopuštale, ja ću uvijek biti spreman za povratak – istaknuo je Vujović.

KEKS Pay
KEKS Pay
Plac poslije korone Kako ćemo kupovati svježe namirnice bez bojazni zaraze?

Vjerojatno je problem koji se ne može riješiti u mjesec dana?

– Istina. Po meni, trebat će mi najmanje šest mjeseci. Pokušao sam sve kako bih to izbjegao, pokušao mi je pomoći i moj dobar prijatelj Zoran Gobac, ali jednostavno nije bilo mogućnosti. Ali, ponavljam, vraćam se u klub treći put, to je sto posto. Samo je pitanje kada – zaključio je Vujović.

U klub je drugi put došao u rujnu 2019. godine te se zadržao svega osam mjeseci na poziciji glavnog trenera. Prvi put došao je 2014. godine i ostao dvije godine. U obje te godine osvojio je sve domaće trofeje, ali i dvaput igrao u četvrtfinalu Lige prvaka.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić
Napokon progovorio Zdravko Mamić otkrio detalje rastanka s Bjelicom: 'Ovo prvi put govorim!'

– Naravno da smo ostali zatečeni kada nam je Vujović priopćio svoju odluku. Šteta. Sad kad se sve pokrenulo, kada smo kompletirali momčad, moramo tražiti novog trenera. Činjenica je da će novi trener morati cijelo ljeto biti u pogonu jer pripreme počinju 1. srpnja, a prva natjecanja krajem kolovoza. Naravno, sve pod uvjetom da sve bude normalno što se tiče pandemije – istaknuo je Božidar Jović, menadžer kluba.

Sigurno već imate neka imena?

– Nije tajna da razmišljamo o dva naša trenera. Jedan je Ivica Obrvan, a drugi Nenad Kljaić. Možda smo mogli uzeti nekog novog stranca, ali ovaj put odlučili smo dati priliku naših trenerima – istaknuo je Jović.

Obojica već vodila Zagreb

Ivica Obrvan već je bio trener PPD Zagreba, od 2010. do 2012. godine. Osim što je trenirao PPD Zagreb, bio je trener Metković Jamba kada je osvojio Kup EHF-a, Agram Medveščaka, Gorenja, Chamberyja te izbornik reprezentacije Makedonije. Obrvan već dugo, od 2018., čeka novi trenerski angažman.

IMAO 24 GODINE Nova smrt zavila u crno svijet sporta: Preminuo igrač koji je donedavno igrao u Hrvatskoj

Nenad Kljaić trenutačno u Grčkoj, u kojoj bi trebao potpisati novi ugovor s Olympiacosom. Ali i s još jednom reprezentacijom. No poziv PPD Zagreba sigurno je nešto o čemu će Kljaić ozbiljno razmisliti. Jer, tu je ipak elitna skupina Lige prvaka što je sigurno primamljive od grčkog prvenstva.

I Kljaić je već sjedio na klupi PPD Zagreba, u sezoni 2006./2007. te na početku sezone 2010./2011. kada je smijenjen zbog loših rezultata u pripremnim utakmicama. Zanimljivo je da ga je tada naslijedio upravo Obrvan. Naravno, Obrvan i Kljaić ne samo da su bili treneri nego su bili i igrači PPD Zagreba.

>> Pogledajte razgovor s Veselinom Vujevićem na Večernji TV-u

Football news:

Barcelona can exchange defender Mbwambo winger to See the manger. They are 18 years old
Manchester United refused to extend ighalo's loan until the end of the season. The player must return to Shanghai
Levchenko about dinner in a restaurant in Amsterdam: you put the Plates on a tray yourself, the distance with the waiter is 1.5 m
Ex-Moscow midfielder Krunich: In Europe, everything looks beautiful, but this is not quite true. There is no soul there, but Russia has one
Kiknadze says that he is a club. But the club is a team, and the rest is transient. Boris Ignatiev about the CEO of Loco
Inter is ready to sell Icardi to PSG for 55-60 million euros. In Paris, he is offered a salary of 10 million a year
Leipzig completely annihilated Mainz