Croatia

NIJE POBIJEDILA FIZIČKA NEGO MENTALNA SNAGA: Niste valjda pomislili da je sve bilo slučajno!

FOTO: HRS/INSTAGRAM

Ne mislite valjda da se ovakve utakmice, kolikogod bile dramati훾ne i ovise o jednoj lopti ili gre큄kici, dobivaju slu훾ajno?

Ni slu훾ajno! Hrvatska je ovu pobjedu u polufinalu, u velikoj drami protiv Norve큄ke, zaslu탑eno dosegla. Moglo je i druga훾ije zavr큄iti, naravno. Ali, ova generacija potvr휃uje iz dana u dan da najbolje igra kada je u pitanju drama, nevolja ili borba do iznemoglosti.

Kada se utakmica dovede u polje mentalne snage, ne samo fizi훾ke, tu 훻ervarovi momci, pa i sam 훻ervar, reagiraju sjajno.

Jest, mi se 탑ivciramo nakon svake njihove gre큄ke, suparni훾ke gre큄ke na koje su ih prisilili ba큄 na큄i, ne vidimo.

U 80 minuta rata, borbe za svaku loptu, u nevi휃enoj tu훾njavi protiv fizi훾ki mo훶nih norve큄kih igra훾a na큄i su uspjeli. Iako sitniji i mo탑da 훾ak i fizi훾ki slabiji, utakmicu su najprije doveli do situacije kada mora pobijediti misao. Na큄a misao protiv va큄ih misli.

Na to su li훾ili produ탑eci gdje smo bili naizgled izgubljeni, a zapravo smo sve dobili. I Norve탑ane, ali i smotane, opredijeljene 큄panjolske suce, a pobijedili su na큄i de훾ki i sami sebe. A najte탑e su bitke protiv samog sebe.

Nesebi훾nost koja je krasila na ovoj utakmici, ali i na cijelom prvenstvu, na큄u reprezentaciju dobila je ovu utakmicu. Norve탑ani su sve karte stavili na Sagosena. Nije pro큄lo.

Na큄i imaju svoj 얭agosena, Domagoja Duvnjaka. Ali, on nije bio jedini.

Kada misli큄 da ne mo탑e큄 ti potegne큄 najja훾e. Upravo tako su se pona큄ali na큄i rukometa큄i. I ponosni smo na njih.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.