Croatia

Njemačka produljuje stroge mjere: 'Još uvijek smo daleko od cilja kojeg želimo ostvariti'

Mjere uvedene početkom studenog i prošlog tjedna produljene do 20. prosinca ostaju na snazi do 10. siječnja.

Njemačka je produljila aktualne djelomične mjere zatvaranja do 10. siječnja, priopćeno je nakon sastanka predstavnika savezne i pokrajinskih vlada u Berlinu.

"Mi smo još uvijek vrlo udaljeni od željene vrijednosti od 50 novozaraženih na 100.000 stanovnika u razdoblju od sedam dana", rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel nakon sastanka s premijerima saveznih pokrajina.

Ona je rekla i da visok broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom pokazuje kolika odgovornost leži na predstavnicima savezne i pokrajinskih vlada.

Državni epidemiološki institut Robert Koch objavio je da je u posljednjih 24 sata zabilježeno 17.270 novozaraženih te 487 umrlih od posljedica zaraze koronavirusa što je najveća vrijednost od izbijanja pandemije.

SUD MU NE VJERUJE Hrvat postao 'zvijezda' crne kronike u Njemačkoj: Od države traži 680 tisuća eura

Mjere uvedene početkom studenog i prošlog tjedna produljene do 20. prosinca ostaju na snazi do 10. siječnja.

Mjere uključuju zabranu prihvata gostiju za hotele i ugostiteljske objekte kao i zabranu rada kulturnim ustanovama poput kazališta, opera i kina te teretana. Isto tako je na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba iz dva domaćinstva. Na sjednici prošlog tjedna je dogovoreno popuštanje mjera kontakta preko božićnih praznika kada će biti dozvoljeno okupljanje do deset osoba iz više domaćinstava.

Osim toga se apelira na građane da se suzdrže od putovanja posebice u inozemstvo.

"Situacija u kojoj se trenutno nalazimo je neprihvatljiva zato je nužno i važno lockdown produljiti do 10. siječnja", rekao je premijer savezne pokrajine Bavarska Markus Soeder nakon sastanka.

Koronavirus u Njemačkoj
Koronavirus u Njemačkoj
UPOZORILI NA TROŠKOVE Analiza njemačkih ekonomista: 'Država u koronakrizi poduzetnicima isplaćuje previše novca'

On se založio za dodatno produbljavanje mjere zatvaranja.

"Pitanje je možemo li zemlju dulje držati u ovom stanju polusna ili moramo razmisliti o tomu da mjere produbimo", rekao je Soeder koji se zalaže za kraći ali intenzivniji lockdown.

Premijer savezne pokrajine Berlin Michael Mueller založio se za intenzivnije planiranje procesa cijepljenja građana nakon dolaska cjepiva na tržište što se očekuje krajem ove ili početkom sljedeće godine.

  • penelopea211pqp:

    ... prikaži još! za smrdjivu joj staru ofucanu pizdurinu u gacama. Kod njih je vec poceo gradjanski rat odavno, 5,4 miliona grdjana im se naoruzalo, zato ih je Adolfa Merkel strpala u logore bolesna masovna zlocinica, SS-ovka, nacistica. Ja sam ovo sve predvidjela u detalje i sto puta pisala o tome, poznavajuci bolesnu cud bolesnih zlikovaca nacista, i vjerujte da vi vise necete izlaziti iz logora, sve dok vas Amerika i saveznici ne oslobode ispod zlocinacke nacisticke cizme isto kao u dva svjetska rata!!! Ono sto mozemo ubuduce ocekivati, to je gradjansk rat u Europi i kasnije Treci svjetski rat da se oslobdi svijet od bolesnih zlikovaca nacista isto kao u 2.svjetskoem ratu. Rat je vec poceo, to je taj rat sto sada gledamo, i biti ce sve gore i gore, do same buktinje 3.svjetskoga rata.

Football news:

Messi spent 20 minutes on the pitch after the match with Rayo, taking photos and communicating with stewards and bolboys
Anonymous mindless idiots. Manchester United reacted to the racism against the team's players in social networks
Tuchel on PSG and Chelsea: I had a shitty Christmas, and suddenly I found the best gift under the tree
Mourinho on Klopp's expression on the sidelines: When I behaved like this, there was a reckoning. Some people are different
Real Madrid, Barcelona, Bayern Munich, AC Milan, Juve and 6 clubs from England are among the organizers of the Super League. There will be 20 teams in the tournament
Ronaldo and Georgina violated anti-bullying measures by going to a ski resort. Juve player faces a fine
Aubameyang may miss the match against Manchester United. His mother is sick