Croatia

Novi kurikulum za tražene medicinske sestre u operacijskoj sali

U veljači je ugovoreno prvih 60 milijuna kuna za infrastrukturne radove, rekonstrukciju dvorca Opeka i dogradnju Medicinske škole, što znači da će u regionalne centre kompetentnosti biti uloženo ukupno čak 160 milijuna kuna.

Škola
Škola

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Stotinu milijuna kuna bespovratnih EU sredstava odobreno je Varaždinskoj županiji za uspostavu dvaju regionalnih centara kompetentnosti pri Medicinskoj školi Varaždin i Srednjoj školi Arboretum Opeka. Time ta županija postaje centar izvrsnosti u strukovnom obrazovanju iz poljoprivrede i inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Greenwood studio
Greenwood studio
GLAZBOM DO USPJEHA “Greenwood Studio otvorio sam uz pomoć 70.000 kuna koje sam dobio kao dio mjere samozapošljavanja”

U veljači je ugovoreno prvih 60 milijuna kuna za infrastrukturne radove, rekonstrukciju dvorca Opeka i dogradnju Medicinske škole, što znači da će u regionalne centre kompetentnosti biti uloženo ukupno čak 160 milijuna kuna.

- U gotovo bajkovitom prostoru arboretuma će nakon 40 godina čekanja napokon biti rekonstruiran dvorac Opeka, u kojem će se nalaziti internat te brojni laboratoriji i kabineti. U Medicinskoj školi Varaždin dobit ćemo malu bolnicu sa sobama, operacijskim salama i laboratorijima, čija će svrha biti obrazovati kadrove ne samo iz Hrvatske, nego i iz ovog dijela Europe. U oba centra će se znanje iz medicine i poljoprivrede primjenjivati u praksi - rekao je župan Radimir Čačić. Medicinska škola Varaždin postat će referentni edukacijski centar iz područja medicine za cijelu Hrvatsku, ali i ovaj dio Europe.

Filakov
Filakov
Poduzetnička braća Kako su Filakovi postali najveći uzgajivači biološke rajčice u Baranji

- Izradit ćemo, primjerice, standard zanimanja i kurikulum za obrazovanje medicinskih sestara i tehničara specijaliziranih za rad u operacijskoj sali, za čim vlada najveća potreba. Organizirat će se niz stručnih usavršavanja u Hrvatskoj, ali i u SAD-u, Abu Dhabiju, Izraelu, gdje ćemo učiti od najboljih - rekla je ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Nemanja MATIC: There is a great camaraderie at Manchester United. It will be an honor to achieve a lot with this team
17 - year-old Liverpool forward Elliott has signed a professional contract
Inter scored an 18-year-old refugee. In 2016, he sailed to Sicily from Africa on a rubber boat
General Director of the banner of Labor about the player who was hit by lightning: the Dynamics of recovery is positive,it will play
An autobiography about Modric's career will be published in Russian
Dani Alves on Ramos' foul: Real Madrid have taught us to do more than we are used to
Barcelona played the best match at Setien. Even Griezmann scored: a perfect parachute after a heel pass from Messi