Croatia

Pearl Jam se nesreće na festivalu Roskilde prisjeća kao noćne more

Američki rock sastav Pearl Jam odao je počast devetero obožavatelja koji su stradali na koncertu 2000. godine na glazbenom festivalu Roskilde u Danskoj, nazvavši tragediju “našom najvećom noćnom morom.”

U utorak je 20. godišnjica nesreće, koja je obilježena polaganjem cvijeća na glavnoj pozornici na kojoj je rock sastav svirao.

Devet osoba u dobi od 17 i 26 godina, pregaženo je kad je publika navalila naprijed. Službena istraga najviše je okrivila ponašanje obožavatelja, ali i zaštitare koji nisu reagirali dovoljno brzo da zaustave koncert kako bi evakuirali ozlijeđene.

“Neočekivani trenutak se dogodio i promijenio sve koji su bili uključeni u to”, rekao je Pearl Jam u priopćenju.

Kao roditelji koji od 2000. godine imaju 11 djece rekli su: “Naše razumijevanje ozbiljnosti i gubitka koji su osjećali roditelji tih mladića još je naraslo dok zamišljamo svoju djecu kako umiru u okolnostima kao što je Roskilde 2000. To je nezamislivo, no ipak se dogodilo. Naša najveća noćna mora.”

Pearl Jam izrazio je svoje “najdublje suosjećanje i isprike obiteljima.”

Također su se ispričali zbog svojih reakcija u ono vrijeme. “Skrivali smo se i nadali se da nije naša krivica. Otad pokušavamo učiniti sve od sebe da se prestanemo skrivati.”

Bend je rekao da su upoznali neke obitelji. “S nekima smo stvorili snažna prijateljstva… dijelimo i podržavamo jedni druge. Neke ne poznajemo.”

Glazbeni festival koji se jednom godišnje održava u Roskildeu blizu Kopenhagena privlači desetke tisuća obožavatelja. Prvi put se održao 1971. godine.

Ovogodišnje izdanje je otkazano zbog koronavirusa.

Komentiraj

Football news:

PSG asks Barca for Dembele and 80 million euros in exchange for Neymar (El Chiringuito TV)
Kike Setien: I See myself as Barca's coach next season
Disney's tourist Paradise, where MLS and the NBA return: 50+ playgrounds, a lot of children at normal times, cartoon characters everywhere🧞 ♂ ️
Solskjaer on the cancellation of the ban of Manchester City: Let it be discussed by others. It's not my job
Zidane on bale: People try to invent our conflict, but they will not achieve anything. We are United
The transfer window in England will be open from July 27 to October 5
De Jong entered Barca's bid for the match with Osasuna. He missed a month due to an injury