logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Petak za prespavati, ali se za vikend vraćaju sunce i vrućine

Uz dosta oblaka i nešto svježije jutro te lokalno malo kiše započeo je petak koji su mnogi odlučili spojiti u produljeni vikend. Dok su na kopnenim krajevima temperature bile ispod 20 stupnjeva, u Isti nešto toplije, na jugu Dalmacije već u 9 sati je u brojnim mjestima sasvim ugodnih 25 Celzija. 

Upravo će u Dalmaciji danas i biti najviše sunčanog vremena, dok će u većem dijelu zemlje biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. No popodne će svugdje biti sunčanije. 

Vjetar će na kopnu biti slab do umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni. Na Jadranu bura koja će ujutro podno Velebita na udare mjestimice biti i jaka, u drugom dijelu dana u slabljenju, a na krajnjem jugu u okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti do 26, a na moru te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije do 30 Celzija, navodi DHMZ. 

Subota nam donosi ponegdje moguću maglu ujutro, ali i većinom sunčano vrijeme uz uglavnom slab vjetar te sjeverozapadnjak i jugozapadnjak na Jadranu. Dok će u kopnenim krajevima ujutro biti od 8 do 13 stupnjeva, na moru će temperature biti između 18 i 22. Najviše dnevne pak rast će do 28 u kopnenim krajevima, a do 31 na Jadranu.

U nedjelju nas čeka još toplije vrijeme te će u mnogim krajevima opet biti vruće, a takvo bi se vrijeme trebalo nastaviti i početkom sljedećeg tjedna. Tako bi u utorak u cijeloj zemlji trebalo biti maksimalnih 32 ili 33 Celzija.

Tema: Hrvatska

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO