Croatia

Petar Pereža po prvi put progovorio o bolesti mlađeg sina

Već je petnaest godina prošlo otkako je voditelj Petar Pereža na Novoj TV počeo voditi Dnevnik. Tamo mu je praktički drugi dom, a prva susjeda kolegica Marija Miholjek. Ova godina, koja nikome nije lagana, za voditelja Perežu postala je još izazovnija.

Naime, Splićanin i njegova obitelj saznali su kako mlađi sin Šimun (11) ima dijabetes, piše Gloria. U početku su bili šokirani, ali su shvatili da ta kronična bolest, ako se shvati ozbiljno, nije problematična te su optimistični u daljnjem liječenju bolesti.

Podsjetimo, voditelj i njegova dvije godine mlađa supruga Morana imaju dvojicu sinova: Tomu (13) i Šimuna (11). 2006. su se preselili iz Dalmacije u Zagreb, a tamo se planiraju vratiti tek kad dođe mirovina.

- Bilo je jako teško napustiti rodni kraj, ali nismo ni prvi ni zadnji koji su kroz to prošli. U Zagrebu nam je lijepo, a o povratku razmišljam kad zamišljam umirovljeničke dane. Srećom, oni su još daleko pa imam vremena za planiranje - rekao je prije šest godina u intervjuu.

 | Autor : Sandra Simunovic/PIXSELL Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL 23.05.2020., Zagreb - Dugogodisnji voditelji "Dnevnika" Nove TV Marija Miholjek i Petar Pereza. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

- Privatno sam prosječan obiteljski čovjek, ništa glamurozno me ne okružuje. Inspiriraju me neke dobre ideje, zamisli, pozitivni ljudi i priče, a neizmjerno vesele obiteljski izleti, poneki dobar recept i slične sitnice. Rastuže me tuđa nevolja, nesreća i ljudska patnja. I u poslu, kad se susrećemo s takvim vijestima, kad je netko u patnji, to me baš zna pogoditi i rastužiti - izjavio je nedavno.

Podsjetimo, prošlo je točno 20 godina otkako je pokrenuta NovaTV, prva domaća komercijalna televizija. Jedno od zaštitnih znakova svakako su Marija Miholjek i Petar Pereža, voditelji Dnevnika koji na tom projektu surađuju već 15 godina. U mnogima omiljenoj informativnoj emisiji odradili su brojne teme iz Hrvatske i iz svijeta, a za to vrijeme uspjeli su postati i bliski prijatelji.

Zadar: U spomen na Mirka Miočića održan kviz turnir
Zadar: U spomen na Mirka Miočića održan kviz turnir
PRIJE 14 GODINA Danas kolege, a nekad ljuti protivnici: Ovako su Vukorepa i Kotiga igrali jedan protiv drugog
sjećate li se nje? Mnogima je bila omiljeni lik u seriji 'Zvonili ste, milorde?', a evo kako danas izgleda, ima stvarno neobičan stil
Zdrave navike Zoran Šprajc pokazao kako vježba i zabrinuo svoje obožavatelje

Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick