Croatia

Pobjednik Super Bowla (32) je preminuo od toplinskog udara

Tužne vijesti stižu iz NFL-a. Bivši pobjednik Super Bowla Mitch Petrus (32) je iznenada preminuo, a sumnja se da je pretrpio toplinski udar.

Petrusu je pozlilo dok je radio ispred dućana svojih roditelja u Little Rocku, odmah je prevezen u bolnicu, ali je umro istu večer. Temperatura u najvećem gradu u Arkansasu je bila oko 33 stupnja, a iako je bivši nogometaš pio dovoljno vode, srce mu je stalo kucati jer nije imao dovoljno elektrolita. Mrtvozornik je potvrdio kako u kako ranije nije imao problema sa zdravljem, te da nije bilo nikakvih indikacija da će stradati od toplinskog udara.

Do takvog stanja dolazi kada je čovjek dugo izložen suncu, te temperatura tijela raste brže nego što se može ohladiti ili održati u normalnim granicama. U čovjekovom tijelu se stvaraju oštećenja na mozgu i ostalim vitalnim organima kao što su srce i bubrezi. Najveća opasnost prijeti tijekom ljetnih sparina kada je visoka vlaga u zraku. 

Petrus je igrao u dresovima New York Giantsa i New England Patriotsa, a vrhunac njegove karijere bila je 2012. godina kada je sa Giantsima pobijedio Patriotse 21-17 u finalu Super Bowla, samo godinu dana nakon dolaska u ekipu iz Tennessee Titansa.

Football news:

The new Bundesliga season starts on September 18
Thomas Tuchel: Atalanta is pressing and scoring a lot. PSG must play carefully
Barcelona have agreed with Lautaro, but the transfer depends on the sale of Coutinho
Mourinho about the Amazon documentary: I don't like the feeling that I'm in Big brother
Aguero will not have time to recover for the match with Real Madrid
Marcelo will miss the rest of the season in La Liga due to an adductor muscle injury
Telephone Interview, disinfection of the rails, the ban lifts. We checked-antivirus measures in the NPL really work (well, almost)