Croatia

Pogrešno korištenje četke povećava mogućnost ispadanja kose; poslušajte savjet stručnjaka

Petina žena ne vidi ništa loše u grubom raščešljavanju te ih isto toliko dijeli svoje četke s drugim osobama.

Većina žena povećava mogućnosti ispadanja kose krivim korištenjem četke za kosu jer prejako povlače četku kroz zapetljanu kosu, prenosi mirror.co.uk.

Istraživanje provedeno na 2000 žena pokazalo je da je četiri od 10 žena svjesno da je njihov način češljanje štetan za kosu, ali samo jedna od njih četiri brine o tome. Također jedna od 20 žena još uvijek vjeruje da se kosa mora dobro iščetkati prije spavanja. Petina žena ne vidi ništa loše u grubom raščešljavanju te ih isto toliko dijeli svoje četke s drugim osobama. 

Shaun Pulfrey, stručnjakinja koja stoji iza češlja za otpetljavanje kose, objašnjava koliko je pravilno češljanje kose zapravo važno.

- Zabrinjavajuće je koliko žena krivo koristi svoju četku i oštećuje svoju kosu. Bez obzira na teksturu kose, važno je koristiti češalj koji ne čupa, ali raspetljava kosu - kaže Shauna.

Također napominje kako je važno da se za svaku radnju kod kose koristi drugi češalj, što većina žena ne zna te koristi samo jedan za sve. Iako se grubo raščešljavanje čini kao najbolji način za raspetljavanje kose, uvijek je bolje koristiti nježan češalj. - Korištenje ispravnog češlja za kosu, pomoći će kod smanjivanja oštećenja kose i mehaničke traume. Ona je uzrokovana vanjskim napadačima, poput ravnanja kose, kovrčanje kose i bojanja - objašnjava Shauna.

Stručnjak objašnjava zašto ne biste strebali preskakati servis bicikla:

Prava hrvatska Zlatokosa Pavica iz Virovitice ima kosu dugačku čak 115 cm: 'Govorili su mi da takva kosa nije lijepa na ženi'
Jednostavno je Na sušilu za kosu i četkama skuplja se puno bakterija; evo koliko često i kako ih čistiti
SPAR
SPAR
#OSTAJEMDOMA Pribor s kojim će roštiljanje u vašem dvorištu ili na balkonu postati pravi gušt

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more
Wolves again among the top (above Arsenal and Tottenham): include superpowers in the second half, do not carry iron and recover using NASA technology
Nemanja MATIC: There is a great camaraderie at Manchester United. It will be an honor to achieve a lot with this team
17 - year-old Liverpool forward Elliott has signed a professional contract
Inter scored an 18-year-old refugee. In 2016, he sailed to Sicily from Africa on a rubber boat