logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Povjesničara našli s ruksakom u kojem su bile ženske ruke

Rus priznao mučno ubojstvo svoje djevojke Nakon svađe s Anastasijom (24), ubio ju je te joj otpilio glavu, ruke i noge

Foto: Screenshot/YouTube

Još jedna mučna, gotovo filmska priča potresla je rusku, a zatim i svjetsku javnost. Ruski povjesničar Oleg Sokolov (63) pronađen je u subotu u rijeci u Sankt-Peterburgu, i to s ruksakom u kojem su se nalazile dvije odrezane ženske ruke! .

Omiš: Muškarac na motoru upucao vozača automobila
Omiš: Muškarac na motoru upucao vozača automobila
Dva metka u glavu i vrat Ubojstvo kod Omiša: Policija pronašla odbačeni motocikl. Priveli 28-godišnjaka?

Sokolov je pijan upao u rijeku, pokušavajući se riješiti mučnog sadržaja koji je nosio na leđima. Policija je zatim upala u njegov stan i tamo pronašla bezglavo tijelo mlade žene. Povjesničar je priznao da se radi o Anastasiji Ješčenko, njegovoj 24-godišnjoj djevojci i bivšoj studentici.

Kaje se zbog ubojstva

Sokolov, inače povjesničar koji se bavi razdobljem vladavine Napoleona Bonapartea pa se na internetu može pronaći upravo u odijelima u kojima glumi francuskog vojskovođu, priznao je ubojstvo.

Pronađeno tijelo ženske osobe
Pronađeno tijelo ženske osobe
Ženu bacio u septičku jamu Policija objavila detalje ubojstva: 'Kolale su razne informacije, sve se pokazalo netočno'

– Priznao je krivnju – rekao je njegov odvjetnik Aleksandar Počujev, dodavši da se kaje zbog svog postupka i sudjeluje u istrazi.
Policiji je, kako pišu lokalni mediji, rekao da je svoju djevojku ubio nakon svađe te joj je nakon toga otpilio glavu, ruke i noge. Htio se riješiti tijela i nakon toga javno počiniti samoubojstvo odjeven kao Napoleon. Njegov je odvjetnik dodao da je profesor možda bio pod stresom. Živio je sa svojom žrtvom, a zajedno su napisali više radova o povijesnim temama.

Povjesničara su njegovi studenti opisali kao talentiranog predavača, ali i čudaka koji je svoju djevojku zvao Josephine.

“Nismo mogli ni zamisliti...”

Sokolov je ranije bio najpoznatiji kao autor nekoliko knjiga o Napoleonu te je bio konzultant u više filmova o francuskom vojskovođi. Radio je na državnom sveučilištu u Sankt-Peterburgu, a odlikovan je najvišim francuskim odličjem – Legijom časti koju je ustanovio sam Napoleon Bonaparte 1802. godine, a dodijelio ju mu je 2003. francuski predsjednik Jacques Chirac za veliki doprinos popularizaciji francuske povijesti. Kako izvještava ruska državna novinska agencija Tass, Sokolov je rođen 1956. u tadašnjem Lenjingradu. Još 1976. osnovao je prvu grupu u Sovjetskom Savezu za rekonstrukciju povijesnih bitaka, a ostao je predan tim aktivnostima do danas. Bio je i član Francuskog instituta društvenih znanosti, ekonomije i politike (Issep) koji je u subotu priopćio da ga je uklonio s položaja u znanstvenom odboru. “Nismo mogli ni zamisliti da bi mogao počiniti tako stravičan zločin”, napisali su u priopćenju.

Themes
ICO