logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

PREDSJEDNICA SUTRA NA VELESAJMU PREDSTAVLJA SVOJ IZBORNI PROGRAM Očekuje se i do 1500 ljudi, doznajemo koje su ključne točke programa Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović danas bi, 11. 11. u 11 sati, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma trebala predstaviti svoj izborni program. Datum je znakovit jer je točno na taj datum prije pet godina Grabar-Kitarović predstavila svoj program i kad je išla u prvu utrku za Pantovčak, samo što se skup tada održao u zagrebačkom hotelu Westin.

U njezinu stožeru kažu kako će na predstavljanju programa biti između 1000 i 1500 ljudi, a očekuje se dolazak državnih i stranačkih dužnosnika, kao i dolazak brojnih poduzetnika, sportaša, umjetnika te drugih uglednika iz javnog života. Cijeli događaj, koji će voditi Oliver Mlakar, trebao bi trajati oko sat vremena, a tijekom predstavljanja programa planirano je i nekoliko glazbenih brojeva. U stožeru Grabar-Kitarović kažu kako je ona sama pisala izborni program, uz suradnju svojih savjetnika te stručnjaka iz pojedinih područja.

- Izborni program se sastoji od sedam točaka koje određuju izazove s kojima se Hrvatska susreće danas i one koji tek dolaze - rekli su u njezinu stožeru. Dodali su da je program potpuno okrenut budućnosti te da je antipopulistički u sadržaju. Kažu kako će težište biti na podizanju blagostanja obitelji, ali i na sigurnosti cijelog društva, na razvoju demokracije, podizanju demokratskih normi i funkcioniranju institucija. Suradnici Grabar-Kitarović navode kako će se program temeljiti na dosadašnjiim rezultatima njezina mandata te kako je pokrenula Inicijativu triju mora, podigla temu demografije, održala više od 60 gospodarskih foruma i sastanaka Gospodarskog vijeća, obišla cijelu Hrvatsku izmještanjem svog ureda...

U njezinu stožeru danas nisu željeli otkriti slogan s kojim će Grabar-Kitarović krenuti u kampanju, ali su rekli da će se slogan temeljiti na optimizmu, vjeri i nadi u budućnost.

Zanimljivo je da je njezin protukandidat Miroslav Škoro za danas u 11 sati i 11 minuta, aludirajući time na termin kad je Grabar-Kitarović prije pet godina predstavila izborni program, zakazao feštu u povodu Martinja. U pozivnici stoji kako Vina Škoro u povodu Martinja pozivaju na dobro vino i domaće delicije. Škoro je na svom Facebooku objavio da zbog Martinja prekida kampanju na 24 sata.

“Osim što sam pjevač zabavnih i lakih nota, ja sam vinar i vinogradar te silno poštujem našu tradiciju, a naša tradicija je da se na Martinje nitko ne bavi ozbiljnom politikom. Neće me biti 24 sata i nemojte me ništa pitati o politici. Vidimo se, ako Bog da, u utorak ujutro, tko preživi”, poručio je Škoro. U pozivu na promociju vina Škoro uzvanicima obećaje veselu ceremoniju te “neskromnu ponudu tradicionalnih gastronomskih delicija”.

Bit će i popratni kulturno-umjetnički program koji neće izvoditi Škoro, već članovi Martinjskog vinskog zbora.

Themes
ICO