Croatia

Raste broj zaraženih u Kini: Od 423 nova slučaja, njih 420 je iz Wuhana

Foto: Pixabay

U kontinentalnoj Kini je ju훾er prijavljeno novih 427 osoba zara탑enih koronavirusom, 큄to je vi큄e nego dan ranije kada ih je bilo 327, priop훶ile su kineske zdravstvene vlasti.

Ukupan broj zara탑enih tako je u kontinentalnoj Kini dosad dosegnuo 79.251, a do sada je zbog toga u tom dijelu svijeta umrlo 2.835 osoba. Sredi큄nja kineska provincija Hubei, koja je epicentar zaraze, izvijestila je o 45 novih smrtnih slu훾ajeva, od 훾ega je samo u glavnom gradu te provincije Wuhanu bilo 37 smrtnih slu훾ajeva.

I najve훶i broj novozara탑enih u petak u Kini je zabilje탑en u Hubeiju – ta pokrajina izvijestila je o 423 nova slu훾aja, od 훾ega samo u Wuhanu 420.

Kad se izuzmu podaci iz najte탑e pogo휃ene pokrajine Hubei, na podru훾ju cijele Kine zabilje탑ena su samo 훾etiri nova slu훾aja zaraze u petak, 큄to je najni탑a brojka otkad su kineske zravstvene vlasti po훾ele prikupljati te podatke.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.