Croatia

SJAJNE VIJESTI IZ ŠPANJOLSKE: Primera se vraća ranija od očekivanog! Evo kad će Modrić i Rakitić na teren

힋panjolski premijer Pedro Sanchez dao je ‘zeleno svjetlo’ za nastavak 큄panjolskog nogometnog prvenstva koje bi moglo krenuti od 8. lipnja.

힋panjolski premijer je u subotnjem javnom govoru istaknuo kako se 힋panjolska polako vra훶a u normalan 탑ivot nakon vi큄e od dva mjeseca potpune izolacije zbog pandemije koronavirusa. Izme휃u ostalog, najavio je i datum nastavka 큄panjolskog nogometnog prvenstva – u tjednu oko 8. lipnja.

“힋panjolska je u훾inila 큄to mora, tako da se pred nama otvaraju novi horizonti. Do큄lo je vrijeme kada 훶emo se mo훶i vratiti svakodnevnim zada훶ama. Od 8. lipnja vratit 훶e se i nogometna liga”, rekao je u televizijskom nastupu iz vladine pala훾e.

“힋panjolski nogomet ima masovnu podr큄ku, ali to nije jedina aktivnost koja mo탑e nastaviti planirani put. Tako휃er, muzeji, kazali큄ta, … Moramo pokrenuti sve gospodarske aktivnosti, uklju훾uju훶i ugostiteljstvo i turizam, koji predstavljaju ogroman udio u zapo큄ljavanju”, naglasio je Sanchez.

Premijer je najavio da 훶e turisti mo훶i u srpnju bez ograni훾enja do훶i u 힋panjolsku.

“Osigurat 훶emo da turisti budu sigurni u na큄oj zemlji. Morat 훶e se po큄tivati 뗢땚p훶e higijenske upute, jer 훶e turizam i dalje biti pod posebnom pa탑njom.”

“Najte탑a bitka je iza nas. Vidimo svjetlo na kraju tunela, ali moramo biti svjesni da je virus jo큄 uvijek me휃u nama i da ga nismo u potpunosti iskorijenili. Odgovor 큄panjolskog naroda bio je neodoljiv,” nastavio Pedro Sanchez.

“Od ponedjeljka nadalje ponovo 훶emo mo훶i posjetiti prijatelje i rodbinu, trgovine 훶e se otvoriti i ulice 훶e za탑ivjeti. Mi smo korak prema pobjedi, stoga moramo i dalje slijediti upute i pona큄ati se odgovorno”, dodao je 큄panjolski premijer.

Nakon 큄to je 큄panjolsko prvenstvo prekinuto 12. o탑ujka, klubovi su po훾eli s individualnim treninzima 8. svibnja s najvi큄e 큄est igra훾a na terenu u isto vrijeme uz po큄tivanje fizi훾kog distanciranje i ostalih zdravstvenih mjera.

Jedanaest kola prije kraja prvenstva na ljestvici vodi Barcelona sa 58 bodova, dok je Real Madrid na drugom mjestu s dva boda manje.

Sa vi큄e od 24.000 potvr휃enih slu훾ajeva zaraze i oko 27.600 preminulih, 힋panjolska je jedna od najpogo휃enijih zemalja pandemijom koronavirusa.

LUKA MODRI훴 U KARENTENI! Korona virus zarazio Real madrid

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Arsenal started to fall apart, and I wanted to win. Money is not important. Ashley Cole on the move to Chelsea
The championship conducted 1014 tests for coronavirus and identified two cases of infection. Both are in hull
Is this really happening? Fernandinho on returning to training
Ivan samorano: I Guarantee that Lautaro is the future of Inter. Barca has financial problems
Benitez wants to return to Newcastle and sign Stones and Barkley
Mario was an amazing talent. I hope he finds a club. Schweinsteiger about the departure of Gotze from Dortmund
Italian sports Minister: we are Working on resuming Serie A on June 13 or 20