Croatia

Smiljana Srnec kriva za ubojstvo sestre, osuđena na 15 godina zatvora

Jasminimo tijelo je pronađeno zgrčeno 16. veljače prošle godine u starom Končarovom zamrzivaču koji je godinama stajao u hodniku obiteljske kuće u Palovcu

Smiljana Srnec
Smiljana Srnec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Pogledajte galeriju 1/12

Smiljana Srnec (45) proglašena je krivom na Županijskom sudu u Varaždinu da je neutvrđenog dana tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu, na adresi Nova 29, svojoj sestri Jasmini Dominić (23) tupotvrdim predmetom zadala najmanje pet snažnih udaraca po lijevoj strani glave. Osuđena je nepravomoćno na 15 godina zatvora.

Varaždin: Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre
Varaždin: Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre
ODBIJENI ZAHTJEVI OBRANE Vještaci na suđenju Smiljani Srnec: 'Ima poremećaj ličnosti i narcisoidna je'

Jasmina je umrla od višestrukih prijeloma kostiju svoda i baze lubanje s ozljedom mozga.

Produljen joj je istražni zatvor. Presudu je pročitao sudac Tomislav Brđanović.

Na temelju svih izvedenih dokaza sud je utvrdio da je Smiljana ubila sestru. Sudac je podsjetio da je Smiljanina kćer Katarina Dominić-Srnec 15. veljače, kad su počeli prazniti škrinju, fotografirala sadržaj zamrzivača i slike poslala zaručniku Davidu Balentu, što navodi na zaključak da je sumnjala da je nešto čudno u škrinji.

Idući dan, 16. veljače, nastavili su prazniti škrinju i pronašli tijelo Jasmine Dominić. O tome su izvijestili Smiljanu Srnec koja je u tom trenutku bila u kupaonici. Klupko se počelo odmotavati. Smiljana je isti dan uhićena i od tada je u pritvoru.

VIDEO Suđenje Smiljani Srnec: Prvi put u javnosti su prikazane fotografije škrinje u kojoj je nađeno tijelo njene sestre.

U prijavi nestanka piše da su posljednji put Jasminu čuli u kolovozu 2000., a nakon toga nema dokaza da ju je itko vidio. Zato je i zaključeno da je ubijena u ljeto te godine, i to u kući u Palovcu, u kojoj se leš 19 godina nalazio u škrinji. Počinitelj je žrtvu skinuo i omotao. U kući je cijelo vrijeme boravila samo Smiljana, rekao je sudac. Otac Martin je izbivao iz kuće i radio na terenu, kao tesar. Te je godine radio u Buzetu. Majka kontinuirano radi u Njemačkoj i povremenmo je dolazila kući u Palovec. Smiljana je jedina govorila da je u kontaktu sa sestrom.

Football news:

Rangnick will combine work of the head coach and technical Director in Milan
Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more
Wolves again among the top (above Arsenal and Tottenham): include superpowers in the second half, do not carry iron and recover using NASA technology
Nemanja MATIC: There is a great camaraderie at Manchester United. It will be an honor to achieve a lot with this team
17 - year-old Liverpool forward Elliott has signed a professional contract