logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Srušio se strop osnovnoj školi: 'Nije se ulagalo godinama, srećom da nije bilo djece'

Urušio se strop na osnovnoj školi u Brnazama
Urušio se strop na osnovnoj školi u Brnazama

Foto: Facebook/Građanska inicijativa Naše Brnaze

U osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića u mjestu Brnaze nadomak Sinja, jučer se srušio strop. Kao razlog nesreće navodi se popuštanje žica koje su spajale gede, a na sreću sve se odigralo u večernjim satima kada nije bilo učenika u školi tako da njihova sigurnost ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje. 

Ova škola napravljena je 50-ih godina prošlog stoljeća i od tada se u zgradu, nije ozbiljnije ulagalo. Stoga je potrebna kompletna adaptacija stropa i zidova.

"Škola će naručiti nove limove kutne limove koji će se instalirati na konstrukciju kako ne bi dolazilo do daljnjih urušavanja. Inače, škola je napravljena 50 tih godina i potrebna je adaptacija krova i stropova", izjavio je ravnatelj škole Nikola Vučković za Ferata.hr.

Školu u Brnazama pohađa 90 učenika.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Themes
ICO