Croatia

SUSJEDI BI SE MOGLI JAKO OBOGATITI! Otkrivena zlatna žila u Srbiji: Zavrtjet će vam se u glavi od brojki!

Flickr

Kako javlja B92, na samoj granici s Bugarskom i Makedonijom, u okviru projekta nazvanog Tlamino, prona휃eno je oko 680.000 unci, odnosno blizu 19,3 tone zlata, vrijednog ne큄to vi큄e od milijardu dolara.

Najavljena je izrada preliminarne studije izvedivosti, koja bi te rezultate trebala potvrditi.

Istovremeno, i kanadska geolo큄ka kompanija postigla je dogovor o kupnji srpske geolo큄ke tvrtke EFPP, koja posjeduje istra탑na prava na lokalitetima Kizevak i Sastavci, u okolici Ra큄ke.

Ova tvrtka koja traga za le탑i큄tima metala u Srbiji, Bugarskoj i na Kosmetu, priop훶ila je da je postigla dogovor o kupnji srpske geolo큄ke tvrtke EFPP, koja ima istra탑na prava na lokalitetima Kizevak i Sastavci, u okolici Ra큄ke, gdje su se nekada nalazili rudnici srebra i cinka – saznaju Novosti.

Kad je rije훾 o projektu Tlamino, kako je ustanovljeno, sadr탑aj zlata na tome mjestu, u prosjeku, iznosi oko tri grama po toni. Primjera radi, le탑i큄ta s gramom zlata po toni, ako je prate odgovarajuce koli훾ine rude, smatraju se isplativima.

Kompanije iz Ujedinjenog Kraljevstva rukovodit ce izradom i preliminarne studije izvedivosti, ali i dodatnih metalur큄kih studija jer postoje ozbiljne naznake da se na tom mjestu kriju mnogo vece koli훾ine tog plemenitog metala.

Ina훾e, Medgold je u istra탑ivanju rudnog bogatstva pod nazivom Projekt Tlamino, prona큄ao i sloj rude od 40 metara, koji sadr탑i 8,32 grama zlata po toni i gotovo nevjerojatna 193 grama po toni srebra.

Ova kanadska tvrtka, ina훾e, ima sporazum o zajedni훾kom ulaganju s kompanijom iz svoje zemlje Fortuna Silver, u 훾ijem su posjedu rudnik zlata i srebra San Hoze u Meksiku i peruansko le탑i큄te srebra Kailoma.

Medgold je, prema sporazumu s kanadskim Fortuna Silver, koji u Argentini razvija i projekt otvaranja rudnika zlata Lindero, obavezan da u dalja istra탑ivanja ove oblasti investira osam milijuna dolara.

Prema tom sporazumu, Fortuna bi, u zamjenu za financiranje geolo큄kih istra탑ivanja na jugu Srbije, mogla ste훶i i 70 % vlasni큄tva u Projektu Tlamino.

VU훻I훴 NACIJI: Sad 훶u vam re훶i za큄to se Srbija naoru탑ava! ‘Svi se smiju, 훾ak i ovdje u studiju – jer znaju da je istina!’

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Guardiola confirmed that Zinchenko will stay at Manchester City
Bayern won 5 trophies in a year. To repeat the record Barca need to take another
Flick took 5 trophies with Bayern after 40 matches
Marcel: Alvaro Gonzalez is not a racist. Any accusations against him are unfair and unfounded
Sharonov will enter the headquarters of Cyprus Paphos. The team was led by Ukrainian Mikhailenko
Manchester City offered Barca to rent Zinchenko. The English want to sign Tagliafico
Holand made an assist and scored for Bayern in the German super Cup match. He has 4 points in 4 games at the start of the season