logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Temelj za novi iskorak: Stevo Karapandža postao savjetnik u kastavskom restoranu

KASTAV - Dolazak proslavljenog autoriteta kuharske scene Steve Karapandže, chefa koji je to bio mnogo ranije no što se taj pojam uopće uvriježio u hrvatskom gastronomskom žargonu, ključni je trenutak promjena što je u radu renomiranog kastavskog restorana Fortica najavio njegov vlasnik, također jedan od značajnijih kuhara s Kvarnera, Željko Markus.

Karapandža je osoba čija će savjetnička uloga biti temelj novog iskoraka Fortice, ali kako se da nazrijeti za razgovora s Markusom, i mnogih značajnih promjena koje će donijeti pozitivne kvalitativne promjene na čitavu scenu Liburnije i šireg riječkog prostora. Tim više jer se zbog EPK procesa očekuje dolazak velikog broja gostiju kojima je uz klasičnu kulturu jako važna i ona - gastronomska.

- Uskoro ću svoj kuharski tim značajno pojačati, dolazi nam osoba koja ide u red najperspektivnijih, a već iskusnih kuhara koji je vodio nekoliko najznačajnijih liburnijskih restorana. Ujedno, želim i institucionalno, putem profesionalnih udruga, potaknuti promjene koje će poseban naglasak staviti na autohtonost te na korištenje lokalnih, doma uzgojenih namirnica. Dakako, onih restorana koji u svom radu žele promicati takve vrijednosti. Također, ni to nije tajna - Fortici je nakon značajnog priznanja koje je dobila za 2019. godinu od strane vrhunskog vodiča Gault&Maillau cilj i ulazak na listu najznačajnijeg svjetskog vodiča, onog Michelinovog, zaključio je Markus.

Karapandža je sa zadovoljstvom prihvatio kako Markusove stavove, tako i svoju ulogu u procesu, strategiji novog iskoraka gastronomske scene Kvarnera u procesu njezinog dodatnog sazrijevanja i približavanja kvaliteti najznačajnijih gastronomskih regija Europe. Također, sve što će u svom radu promovirati Fortica, naslanja se na procese koje potiču kako HTZ i TZ Kvarnera, tako i lokalne turističke zajednice, ponajviše ona Grada Kastva. Susretu je prisustvovao i Marko Filipović, dogradonačelnik Rijeke kojoj je upravo zbog godine Europske prijestolnice kulture jako stalo da gosti 2020. godine budu zadovoljni i u - gastronomskom smislu.

Themes
ICO