Croatia

TOTTI SE VRAĆA U ROMU U NOVOJ ULOZI?! Talijanski prvoligaši s većim brojem navijača na tribinama

Photo: Instagram/Francesco Totti

Igra훾ka legenda Rome 43-godi큄nji Francesco Totti mogao bi se vratiti u klub u ulozi potpredsjednika ili tehni훾kog direktora, objavili su talijanski mediji.

Iako jo큄 nije razgovarao s novim vlasnikom kluba Danom Friedkinom, talijanski mediji navode kako se Totti u posljednje vrijeme vi큄e puta sastao sa izvr큄nim direktorom Rome Guidom Fiengom.

Totti je cijelu igra훾ku karijeru proveo u Romi (19922017) za koju je u 786 nastupa postigao 307 golova. Nakon zavr큄etka igra훾ke karijere u klubu je preuzeo je poziciju tehni훾kog direktora. No, u lipnju pro큄le godine napustio je Romu, kazav큄i da nije dobio priliku operativno sudjelovati u radu kluba, te da je otvoren za povratak, ali pod drugim vlasnicima.

U kolovozu ove godine do큄lo je do promjene vlasni큄tva, ameri훾ki milijarder James Pallotta za 600 milijuna eura prodao je klub Danu Friedkinu, ameri훾kom poduzetniku 훾ije se bogatstvo procjenjuje na 훾etiri milijarde dolara.

Nakon 8. listopada mogu훶e otvaranje stadiona u Serie A do tre훶ine kapaciteta

Talijanski nogometni prvoliga큄i mogli bi nakon 8. listopada djelomi훾no otvoriti tribine svojih stadiona za navija훾e, i to do tre훶ine kapaciteta.

U Seriji A trenutno na utakmice mo탑e do훶i 1.000 gledatelja, ali ministar sporta Vincenzo Spadafora najavio je postupno otvaranje stadiona nakon 8. listopada. Zamjenik ministra zdravstva Pierpaolo Sileri vjeruje da bi klubovi mogli otvoriti tre훶inu kapaciteta stadiona ako se budu po큄tovali zdravstveni protokoli vezani za pandemiju koronavirusa.

‘Moraju se po큄tovati protokoli, a to zna훾i nema grljenja, mora biti distanca od dva metra, moraju se koristiti maske za lice i dezinfekcijska sredstva. U tom slu훾aju mogli bi dopustiti da navija훾i ispune do tre훶ine kapaciteta stadiona. Primjerice na rimskom Olimipcu, koji prima oko 80.000 gledatelja, mogli bi dopustiti ulazak od 20.000 do 25.000 navija훾a’, izjavio je za talijanske medije zamjenik ministra zdravstva Pierpaolo Sileri.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Sharonov joined the coaching staff of Cyprus Paphos
Yuran headed Khabarovsk SKA
Brugge forward Dennis on goal for Zenit: I said that I only score grandees, but it was a joke
PSG defender Kimpembe Pro 1:2 with Manchester United: We can only blame ourselves
Lopetegui Pro 0:0 with Chelsea: Sevilla showed a good team game
Rashford on victory over PSG: Manchester United now have a strong position in the group
Nagelsmann victory over Istanbul: Not fully satisfied with the game Leipzig was fatigue, not the most effective pressure