Croatia

Učenici izvlače kuglice kako bi mogli na palačinke s ravnateljicom

Svakog prvog ponedjeljka u mjesecu prije prvog sata u školskom holu organizira se izvlačenje kuglica s imenima učenika matične i područne škole.

Palačinke s ravnateljicom
Palačinke s ravnateljicom
Foto: OŠ Donja Dubrava

Pogledajte galeriju 1/2

Biti pozvan na razgovor u ravnateljev ured, u većini slučajeva ne miriše na dobro. U Osnovnoj školi Donja Dubrava miriše na – palačinke.

Osnovna škola Antuna Bauera
Osnovna škola Antuna Bauera
OŠ A. Bauera Vukovarska osnovna škola na jedinstven način obilježila Međunarodni dan kravate

Kao jednu od novosti u eksperimentalnoj "Školi za život", uveli su i razgovor o promjenama u školi iz prve ruke, nazvan "Palačinke s ravnateljicom".

- Na ideju za realizaciju ove aktivnosti došla je ravnateljica škole Mirjana Ribić, koja je ovo iskustvo prenijela iz jedne stručne posjete Škotskoj, odnosno iz jedne škole u Edinburghu - kažu u toj međimurskoj školi.

Svakog prvog ponedjeljka u mjesecu prije prvog sata u školskom holu organizira se izvlačenje kuglica s imenima učenika matične i područne škole.

Da Katoličke sonovne škole
Da Katoličke sonovne škole
Dan škole u Požegi Jedina katolička osnovna škola u Slavoniji proslavila svoj dan

- Učenik koji je izvučen ima priliku cijeli sat razgovarati s ravnateljicom o promjenama koje se događaju u školi, iznositi svoje ideje, pohvaliti se svojim uspjesima ili reći što ga muči. Izvučeni učenik na razgovor može povesti i jednog prijatelja iz razreda ili škole, a kako bi razgovor bio ugodniji, teta kuharica pripremi ukusne palačinke - pojašnjavaju.

Koga pozvati kao pratnju, izvučenim dobitnicima nije lako jer na palačinke žele svi iz razreda. Prilika za razgovor i slasne palačinke pružila se i učenici Niki Kuzmić iz 6.a razreda koja je predstavila svoje ideje i prijedloge kako poboljšati vrijeme koje učenici provode u školi. Prijedlozi su raznovrsni, od zaključavanja zahoda do promjena na školskom jelovniku.

razred
razred
Eksperiment Djeca u školi bolje uče kada im se zabrani da dižu ruke na satu

- Evo, konkretnom, djeca su predložila da se kao izvannastavna aktivnost uvede šah. To smo i uveli. Ima raznih prijedloga, ali neki nisu izvedivi zbog malog broja zainteresiranih. Što se tiče jelovnika, predložili su da se na meni stave makaroni s makom. Nama se to čine male stvari, ali njima puno znače jer osjećaju da mogu nešto promijeniti, da ih se nešto pita i uvažava njihovo mišljenje - kaže nam ravnateljica Ribić.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.