Croatia

(VIDEO) BJELICA:’Doveo sam ih ovdje da vide kako ljudi rade osam sati dnevno i za koje novce’

Kompletna mom훾ad Dinama zajedno s trenerom Nenadom Bjelicom bila je u posjetu Kra큄evoj tvornici u Zagrebu. Intervju koji je tom prilikom nastao prenosimo u cijelosti sa Sportskih novosti.

Modre je u tvornici do훾ekao direktor proizodnje ‘hajdu훾kog’ prezimena Kaliterna (Janko), igra훾i i stru훾ni sto탑er degustirali su 훾okoladne proizvode, neki i dobro napunili d탑epove. No, nije Bjelica zbog toga brinuo, odradili su ve훶 ovaj tjedan igra훾i jake treninge, ne훶e 큄e훶er 큄koditi.

“Kontroliramo prehranu u klubu, me휃utim, ne zabranjujemo ni큄ta, jer su igra훾i dovoljno profesionalni da zanju 큄to smiju, a 큄to ne smiju jesit. Sve 큄to je pretjerano nije dobro, ni previ큄e vode ni soka od naran훾e ne valja.”

A onda ipak ne큄to druga훾ije, nogometnije teme. Neki dan Nenad Bjelica bio je na potpisima ugovora novih i nekih starijih igra훾a, kako je zasad zadovoljan njima, 큄to je dosad mogao vidjeti?

“Ti mladi igra훾i nisu poja훾anja za prvu mom훾ad, ali polako 훶emo ih priklju훾ivati u rad prve mom훾adi. Za mene kao trenera najva탑nija su ova produ탑enja ugovora Leovca, 훴u탑e, More i Stojanovi훶a, najvi큄e tu profitiram. Kod tih mladih treba sa훾ekati, dati im vremena kao 큄to je rekao i sportski direktor, za adaptaciju. I za 큄est mjeseci, godinu, godinu i pol mogli bi biti dio prve mom훾adi Dinama.”

Natavila se Liga prvaka, a u srijedu smo vidjeli veliku pobjedu Atalante protiv Valencije. Ta je Atalanta do큄la, podsjetimo, iz Dinamove skupine, nakon 큄to je u Maksimiru Dinamo slavio 4:0. Samo je jo큄 Manchester City tako visoko porazio Gasperinijevu mom훾ad, bilo je 5:1? Eto, sad Pa큄ali훶 i dru큄tvo gaze prema 훾etvrtfinalu Lige prvaka.

“Nisam gledao utakmicu Atalante, pratio sam Leipzig, jer sam mislio da 훶e Dani Olmo igrati pa me to vi큄e zanimalo. Ali, vidio sam rezultat, potvrdilo se opet koliko je to dobra mom훾ad i koliko vrijede na큄i rezultati protiv njih.”

Dakle, taj poraza protiv Dinama Atalanti je najve훶i ove sezone.

“Godi nam to saznanje. To je bio po훾etak sezone, mo탑da smo ih uhvatili na krivoj nozi, mi smo ve훶 bili zahuktani, oni se tek uhodavali. Ali, vidjeli ste kako su iz tjedna u tjedan rasli, pro큄le godine su bili tre훶i u Italiji, sad nastavljaju tim putem.”

I Dinamo je ovog prolje훶a malo na krivoj nozi, Rijeka na Rujevici i Osijek u Gradskom vrtu uhvatili su Modre u raskoraku, pa onda sve to 큄to se doga휃alo u Osijeku na samom kraju utakmice i poslije njega.

“A to su situacije koje se doga휃aju. Nisam ponosan kako sam reagirao, ali svi kad se naljutimo reagiramo emotivno. To je sve 탑ivot, idemo dalje, to su sve stvari iz kojih treba u훾iti.”

Bjelica je ka탑njen s mjesec dana zabrane vo휃enja mom훾adi, me휃utim, na tu temu nije 탑elio previ큄e govoriti.

“Klub se o훾itovao. 탐alit 훶emo se pa 훶emo vidjeti 큄to dalje – zaklju훾io je Bjelica, puno bolje raspolo탑en nego 큄to je bio proteklih dana.”

O훾ito, napetosti su malo smanjene, 훾uli smo da se zadnjih dana na svim razinama u klubu dosta razgovaralo, od svla훾ionice do kancelarija, Dinamo jest u svojevrsnoj rezultatskoj krizi, u takvim su situacijama jedini izlaz – pobjede. U nedjelju u Maksimir sti탑e Inter, nakon toga i Rijeka, a potom Modri idu u Split, na veliki derbi. Ne treba nagla큄avati da bi devet bodova iz te tri utakmice sasvim okrenula tu mutnu proljetnu sliku, vratila idilu i mir u maksimirske odaje. Je li team building pod nazivom ‘Bjelica i tvornica 훾okolade’ ispunio svrhu, vidjet 훶emo ve훶 u nedjelju protiv Zapre큄i훶ana.

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.