logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

VIDEO: ŠESTERO MRTVIH U NJEMAČKOJ Novi detalji o masovnoj pucnjavi: Obiteljska svađa eskalirala je na najgori mogući način...

U današnjoj masovnoj pucnjavi u južnom njemačkom gradiću Rot am See smrtno je stradalo šest osoba, a još dvije su ozlijeđene. Jedna od njih je u životnoj opasnosti.

Policija je objavila da je počnitelj 26-godišnji njemački državljanin koji je uhićen nakon što je sam pozvao policiju s mjesta zločina. Među smrtno stradalima su tri muškarca i tri žene, uključujući i roditelje ubojice. Dvoje ubijenih nisu bili iz Rot am Seea.

Iako se prvotno spekuliralo da je riječ o terorizmu - što su po društvenim mrežama odmah počeli proliferirati faktori kao što je ekstremno desna stranka Alternativa za Njemačku - policija je vrlo brzo objavila da je riječ o obiteljskoj svađi koja je eskalirala na najgori mogući način.

Glasnogovornik policije kazao je da su s počiniteljem uspjeli voditi “koherentan razgovor”, ali da nisu mogli dokučiti motiv za zlodjelo. Masakr je počinio poluatomatskom puškom za koju je imao valjanu dozvolu.

Policija je, inače, obavijest o pucnjavi dobila danas u 12.45 sati i stotinjak pripadnika policije iz svih okolnih mjesta se zaputilo na mjesto događaja, gdje su stigli 12 minuta kasnije.

 

Rot am See je mjestašce od oko 5400 stanovnika koje se nalazi u pokrajini Schwäbisch Hall na sjeveru njemačke savezne države Baden-Württemberg, otprilike na pola puta između Frankfurta i Nürnberga.

Više na Jutarnjem...

Themes
ICO