Croatia

Zagrebačka skupština: Nije prošla prodaja poslovnog udjela u APIS-u

U nastavku sjednice zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak nije prošao prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o prodaji poslovnog udjela Grada u APIS-u za 405,9 milijuna kuna.

Bandić je Gradskoj skupštini predložio izmjenu prvotnog prijedloga o prodaji poslovnog udjela Grada Zagreba u trgovačkom društvu APIS IT d.o.o., tako da je početna cijena s 284.200.000 kuna povećana na 405.928.800 kuna.

Nastavak sjednice Gradske skupštine trebao je početi u srijedu, ali je zbog nedostatka kvoruma odgođen za danas. Jučer su na sjednicu došla samo dva zastupnika HDZ-a – Davor Filipović i predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet, pa je oporba iskoristila priliku i srušila kvorum.

Danas je sjednica nastavljena iako je tamo ponovno bio isti HDZ-ov dvojac – Filipović i Prgomet, koji je, kao i oporba, glasao protiv prodaje poslovnog udjela Grada Zagreba u APIS-u.

Bandić je nakon toga novinarima izjavio kako je njegova zadaća da APIS IT što skuplje proda i da se bori za zaštitu interesa tvrtke u kojoj Grad sudjeluje sa 49 posto nekretnine i zemljišta.

Rekao je da su ti novci od prodaje APIS-a trebali biti u funkciji sanacije potresa, jer je to prioritet njega i njegove stranke, a ostale stranke je optužio da im je prioritet predizborna kampanja.

“Car je gol”, ustvrdio je Bandić i poručio da će to ljudi na izborima znati cijeniti.

Komentiraj

Football news:

Liverpool's defeat by Manchester City is the biggest for the Premier League champion since 1998
Liverpool lost for the 2nd time in the 2019/20 Premier League. There was only one defeat last season
Nike is Recalling Barcelona uniforms from stores due to poor quality
When they argue whether any hand in attack should be considered a violation, show this Tottenham goal
Gianluigi Buffon: the Fire inside me is still burning
Gary Lineker: I'm Starting to think that Liverpool was a soap bubble
Mourinho about VAR: The assistant referee is now on the field, the linesmen are assistant referees