Croatia

Željko Jovanović osudio ministra Medveda koji je prijavljen zbog prijetnji novinaru

SDP-ov zastupnik i predsjednik saborskog Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović u ponedjeljak je osudio i skandaloznim ponašanjem nazvao, kako tvrdi, napad ministra branitelja Tome Medveda na novinara portala Index.hr Vojislava Mazzoca što, ističe, potvrđuje kako u HDZ-u smatraju da im je sve dopušteno.

Davor Božinović ZBOG PRIJETNJI Božinović: Policija razmatra prijavu novinara Mazzocca protiv ministra Medveda

- Skandalozno ponašanje ministra branitelja Tome Medveda i njegov napad na novinara portala Index.hr Vojislava Mazzocca potvrđuje da HDZ smatra da mu je sve dopušteno', poručuje Jovanović u priopćenju. Reagirao je na Mazzocove tvrdnje da ga je Medved u nedjelju nazvao i prijetio nakon objave njegove priče o 'uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja'.

Jovanović napominje da je Nacionalno vijeće na nedavnoj tematskoj sjednici upozorilo kako je Hrvatska na ljestvici od 180 država prema Indeksu percepcije korupcije 2017. na 57. mjestu s 49 bodova, a sve manje od 50 bodova smatra se korumpiranom državom, što za Hrvatsku znači da stagnira u borbi protiv korupcije

Tomo Medved Oglasilo se i Ministarstvo Novinar prijavio Medveda zbog prijetnje, ministar tvrdi: 'To je suludo, neka mi ostavi obitelj'

Jovanović navodi da su mediji u Hrvatskoj, uz sve svoje slabosti i probleme, u 28 godina samostalnosti Hrvatske razotkrili i objavili mnoge korupcijske afere, među kojima i najnoviju aferu Hotmail.

- Usudio bih se reći, bez hrabrih novinara i slobodnih  medija mnogi korumpirani političari mirno bi zloupotrebljavali svoje javne ovlasti za osobno bogaćenje. Iz tog je razloga jasno da korumpirane vlade i političare žele svojim pritiscima ograničiti slobodu medija', kaže SDP-ov zastupnik.

Zagreb: Ministar Tomo Medved dodijelio ključeve stanova i rješenja za stambene kredite Tomislav Medved: 'Nikada nisam prijetio novinarima, samo sam zamolio da mi obitelj ostave po strani'

Potpora kvalitetnom novinarstvu, dodaje, jedan je od važnih alata u borbi protiv lažnih vijesti i korupcije, a bez objektivno informiranih građana ne može postojati ni funkcionirajuća demokracija, pri čemu je jedan od najvažnijih poslova novinara da ukazuje i pomaže u razotkrivanju korupcije, a pravosuđa ne samo da razotkriva, nego i da procesuira i sankcionira  korupciju.

Pogledajte galeriju: Izvanredna konferencija za novinare Zdravka Mamića

Željko Jovanović

1 / 9

Izvanredna konferencija za novinare Zdravka Mamića

Nikola Grmoja REAKCIJA NA MAILOVE Grmoja: U Mostu se ničega ne bojimo, jedino mediji vode borbu za istinu

Football news:

Manchester United's first ever Premier League win 4 consecutive games with a difference at least 3 goals
Brunu has scored 7 (4+3) points in his last 3 games for Manchester United
UEFA postponed the introduction of var in the group stage of the Europa League until the 2021/22 season
Mourinho on the match with Bournemouth: Everyone knows that there was a penalty in favor of Tottenham. Everything
Pogba scored for Manchester United for the first time in the season
Schmeichel on Manchester United's penalty against Aston Villa: there was no Foul. VAR remains a laughing stock
Manchester United kicked 13 penalties in the Premier League season, repeating the tournament record