Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

20 SRD per m2 domeingrond moet regering Santokhi miljarden opleveren

GFC NIEUWSREDACTIE- Analist Pinas uit Suriname, die eerder al aankondigde dat er een opvallende nieuwe maatregel rond de conversie en verkoop van domeingronden aan zou komen, heeft meer details gegeven aan GFC Nieuws.

Hij legt uit dat de regering Santokhi plant om miljarden Surinaamse dollars te verdienen door domeingronden te verkopen.

De gronden zullen waarschijnlijk worden aangeboden voor SRD 20,- per vierkante meter, wat betekent dat een gemiddeld domeinterrein van 500 m2 de staatskist ruim SRD 10.000,- zal opleveren.

“Deze strategie is een slimme zet om extra inkomsten te verwerven en het zal waarschijnlijk aantrekkelijk zijn voor een groot aantal eigenaren van domeingrond,” vertelde de analist.

Volgens hem zijn er velen die zullen springen op de gelegenheid om hun domeingronden te transfereren naar eigendomsgrond, gezien de financiële voordelen en de redelijke prijsstelling.

De regering ziet deze aanpak volgens de goed geïnformeerde waarnemer als een win-win: het biedt domeingrondeigenaren de kans om financieel te profiteren, terwijl het tegelijkertijd helpt om de staatskas te spekken.

“Het beleid is potentieel een ‘gamechanger’ voor de economische vooruitzichten van het land, mits goed geïmplementeerd en beheerd,” concludeerde de analist.