Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Minister Amoksi veroordeelt aanval op LIM FM: “Persvrijheid is ons heilig”

Minister Kenneth Amoksi veroordeelt de manier waarop kwaadwilligen in de nacht van maandag op dinsdag schoten hebben gelost in de richting van het gebouw van LIM FM Suriname aan de Maikoestraat. Het voertuig van de partner van directeur Clifton Limburg (Limbo) is daarbij geraakt.

“De persvrijheid is ons heilig. Al zijn er vaak strubbelingen met de pers. Maar ik veroordeel krachtig deze handeling”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Volgens de bewindsman heeft de Surinaamse politie deze zaak in onderzoek. Hijzelf zal aandringen dat deze met voortvarendheid wordt onderzocht. Het is vooralsnog niet bekend wie geschoten heeft en wat de aanleiding zou kunnen zijn voor deze daad. De politie kreeg de melding van het voorval en arriveerde uren later ter plaatse.

In een interview op SUN WEB TV zei Limburg vandaag dat het voertuig nauwelijks twee weken terug is gekocht. In deze fase wil hij echter voorzichtig zijn niet gaan insinueren van welke hoek deze aanval komt. Wel, sluit hij niets uit, aangezien er vaak harde politieke zaken naar voren worden gehaald tijdens zijn populaire programma Bakana Tori.

“Je voelt je een beetje ongemakkelijk, maar natuurlijk ben ik niet bang. En natuurlijk zal het niet ertoe leiden dat we een toontje lager gaan zingen. Want je gaat altijd van die mensen hebben die jouw kapot willen maken of ze willen proberen te intimideren”, aldus Limburg.

“Limmers en volgers. In de nacht van maandag op dinsdag is er geschoten in de richting van ons gebouw ( studio ) waarbij het voertuig van mn levenspartner is geraakt. De kogelinslagen spreken boekdelen. Er is aangifte gedaan en de politie is bezig met het onderzoek. Wij gaan door met ons werk wetende dat God ons ten alle tijden zal beschermen tegen het kwaad, waar wij heel nederig steeds naar vragen in gebed. Geen paniek, wij maken het goed.”