Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Amerikaanse airline JetBlue dient klacht in tegen Schiphol wegens capaciteitsverminderingen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Amerikaanse low-cost luchtvaartmaatschappij JetBlue Airways heeft zich aangesloten bij de kritiek op de capaciteitsverminderingen op Amsterdam Schiphol.

In een klacht ingediend bij het Amerikaanse Department of Transportation (DOT) op 29 september stelt JetBlue dat het risico loopt haar slots op de Europese hub te verliezen als gevolg van de maatregelen van de Nederlandse regering.

Vorige zomer stelde de aftredende Nederlandse regering voor om de vluchtcapaciteit van Schiphol te verlagen naar een maximum van 440.000 vluchten per jaar, een daling ten opzichte van 500.000, om geluidsoverlast te verminderen.

Airlines for America (A4A) beweert dat deze inspanningen nadelig zullen zijn voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen door het permanent in beslag nemen van historische slotrechten.

JetBlue, die onlangs haar vluchten van New York en Boston naar Amsterdam is gestart, zou haar Amsterdamse vluchten waarschijnlijk moeten staken na het winterseizoen 2024 als er geen interventie plaatsvindt.

Het bedrijf stelt dat de Nederlandse regering verplicht is om JetBlue een eerlijke en gelijke kans te bieden om te concurreren in het aanbieden van internationaal luchtvervoer.

Ook de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft de capaciteitsverminderingen op Schiphol bekritiseerd en stelt alternatieve opties voor om geluidsoverlast te verminderen, waaronder het inzetten van nieuwere vliegtuigen.