Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Surinamers in Nederland bouwen aan politieke toekomst in Suriname via frequente mediaoptredens

GFC NIEUWSREDACTIE– Suriname- analist Pinas onthult in een gesprek met GFC Nieuws dat enkele Surinaamse -Nederlanders die in Nederland wonen actief bezig zijn met het opbouwen van hun naamsbekendheid en het formuleren van hun politieke standpunten.

Hun ambitie is gericht op deelname aan de Surinaamse verkiezingen van 2030. De waarnemer merkt op dat er sterke aanwijzingen zijn dat hun frequente verschijningen in de Surinaamse media deel uitmaken van een strategisch plan om politieke macht in het land te vergaren.

“Het is duidelijk dat deze individuen een groter doel voor ogen hebben,” zegt hij. “Ze werken er systematisch aan om hun invloed uit te breiden en zich te positioneren als toekomstige leiders van het land.”

Volgens de analist zullen deze Surinaamse -Nederlanders in de toekomst waarschijnlijk veel vaker pleiten voor een wetswijziging die het voor hoogopgeleide Surinamers in het buitenland mogelijk maakt om naast een buitenlands paspoort ook de Surinaamse nationaliteit te behouden.

Dit zou hen de mogelijkheid bieden zich verkiesbaar te stellen in Suriname.

De Suriname- kenner geeft aan dat er specifieke figuren binnen de diaspora zijn die de ambitie hebben om uiteindelijk het hoogste ambt van het land te bekleden.

Zij zien de uitbreiding van hun mediapresence als een eerste noodzakelijk stap naar politieke erkenning en invloed.