Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Diepe ontevredenheid president Santokhi over huidige aanpak veiligheid en criminaliteit in het land

GFC NIEUWSREDACTIE – In een krachtige en ondubbelzinnige verklaring heeft president Chandrikapersad Santokhi van de Republiek Suriname zijn diepe ontevredenheid geuit over de huidige aanpak van veiligheidskwesties die de samenleving raken.

Hij benadrukte dit standpunt in een interview met journalisten: “Neen. Ik ben niet tevreden. Ik heb de korpsleiding laten komen. Ik heb de minister van Justitie en Politie laten komen. En heb ze ook gezegd, ik ben niet tevreden.”

De president liet weten dat deze ontmoeting heeft geleid tot het opzetten van een reeks operaties en het implementeren van roadblocks als onderdeel van een bredere strategie om de veiligheid van de samenleving te waarborgen.

Desondanks uitte hij zijn diepe bezorgdheid over bepaalde groepen binnen de samenleving die de gemeenschap bedreigen met ernstige berovingen en misdaden. Hij benadrukte de noodzaak om deze groepen uit de samenleving te verwijderen, waarbij hij aandrong op een gerichte, dadergerichte opsporing als eerste stap.

Een ander cruciaal aspect dat de president aanhaalde, is de kwestie van georganiseerde criminaliteit. Hij onderstreepte dat dit een gezamenlijke aanpak vereist, niet alleen op nationaal niveau maar ook in samenwerking met de internationale gemeenschap.

In dit opzicht benadrukte hij dat Suriname al een overeenkomst heeft getekend met landen als de Verenigde Staten van Amerika, Guyana, Frankrijk en Brazilië om gezamenlijk op te treden tegen de illegale vliegtuigen die op Surinaams grondgebied landen. Dit vraagt om de inzet van helikopters en vliegtuigen uit het buitenland ter ondersteuning.

Ondanks de uitdagingen met betrekking tot beperkte middelen en materieel, verklaarde de president dat de minister van Financiën de opdracht heeft gekregen om een openbare inschrijving voor te bereiden voor de aanschaf van voertuigen en andere benodigdheden.

Hij benadrukte dat een aanzienlijk deel van het toegewezen budget van het ministerie van Financiën, namelijk 70 procent, specifiek zal worden besteed aan Justitie en Politie om de veiligheid te verbeteren.