Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Financiële stress bij Surinaamse moeders tijdens ‘back-to-school’ periode

GFC NIEUWSREDACTIE – Een medewerkster van het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) legt aan GFC Nieuws uit dat veel vrouwen met schoolgaande kinderen in Suriname deze maand, september, te maken hebben met een verhoogde stressniveau vanwege financiële tekortkomingen.

De kosten zijn hoger dan voorgaande maanden omdat de meeste kinderen nieuwe spullen nodig hebben voor het aanstaande schooljaar in oktober.

De moeders uiten hun zorgen en frustraties over de financiële druk die komt kijken bij de aanschaf van schoolbenodigdheden zoals boeken, uniformen en andere essentiële items.

“De start van het nieuwe schooljaar brengt altijd extra kosten met zich mee, maar dit jaar is de druk voor veel gezinnen overweldigend,” vertelt ze.

Het KIVC heeft op diverse manieren ondersteuning geboden aan de meest sociaal zwakkeren binnen de Surinaamse samenleving.

“We hebben passende oplossingen weten te vinden die de financiële last van enkele gezinnen konden verlichten,” voegt ze toe.

Het Internationaal Vrouwencollectief benadrukt het belang van gemeenschapssteun en solidariteit in deze moeilijke tijden.

Foto ter illustratie.